Koulutuspisteet

Töölön sairaala

Töölön sairaala kuuluu HYKS-sairaanhoitoalueeseen. Sairaalassa hoidetaan helsinkiläisten potilaiden tapaturmia ja koko HUS:n sekä osin laajemmankin alueen potilaiden vaativia tuki- ja liikuntaelinten vammoja. Ortopedian ja traumatologian klinikassa toteutetaan myös vaativaa kiireetöntä selkäkirurgiaa, alaraajakirurgiaa ja luutuumoreiden leikkaushoitoa. Merkittävä osa ortopedian ja traumatologian erikoistumiskoulutuksesta tapahtuu Töölön sairaalassa.

Peijaksen sairaala

Peijaksen sairaalaan on keskitetty HYKS-sairaanhoitoalueen lonkan ja polven tekonivelkirurgia uusintaleikkauksineen sekä jalkateräkirurgia. Lisäksi Peijaksessa hoidetaan kiireetöntä ala- ja yläraajaortopediaa sekä Vantaan ja Keravan alueen perustason traumatologiaa. Tekonivelkirurgiaan ja jalkateräkirurgiaan liittyvä ortopedian ja traumatologian erikoistumiskoulutus tapahtuu Peijaksen sairaalassa.

Uusi lastensairaala

Uusi lastensairaala on lasten vaativaan erikoissairaanhoitoon keskittynyt sairaala. Sairaalassa hoidetaan potilaita kaikkialta Suomesta. Uudessa lastensairaalassa hoidetaan potilaita vastasyntyneistä 15-vuotiaisiin. Lastenortopediaan liittyvä erikoistumiskoulutus annetaan Uudessa lastensairaalassa.