Nimikkotutkija

Motivaatiosafka tapasi oman nimikkotutkijansa, Kristiina Janhosen, maanantaina Cafe Javassa. Olimme kukin keränneet kysymyksiä artikkelista etukäteen ja kaikista mieltä askarruttavista ajatuksista pääsimmekin keskustelemaan tutkijan kanssa.

Pienen jännityksen tueksi tilasimme juotavaa ja pientä syötävää haastattelun ajaksi koko porukalle.
Keskustelu lähti todella luontevasti käyntiin ja Janhosen innostus aihetta kohtaan huokui hänen tavasta kertoa tutkimuksestaan. Saimme kysyttyä kaikki ennalta miettimämme kysymykset ja olikin hieno huomata, että meidänkin kiinnostuksemme kasvoi kun kysymyksiä alkoi tulla luontevasti ja paljon.

Oli hienoa päästä lähelle tutkijaa ja kuulla hänen ajatuksiaan livenä, eikä vain artikkelin kautta. Vaikka tekstin lukeminen onkin antoisaa ja mielenkiintoista, tämä kasvokkain tapaaminen auttaa ymmärtämään kaikki pienimmätkin nyanssit ja tällä tavalla teksti sai lisää syvyyttä. Tutkijan tapaaminen oli hyvin antoisa kokemus ja se antoi tekstille kasvot.

Inkeri / Motivaatiosafka

4 Replies to “Nimikkotutkija”

 1. Teillä oli muistaaksemme englanninkielinen artikkeli. Selvensikö tapaaminen artikkelin sisältöä tarkemmin? Kertoiko tutkija syytä sille miksi artikkeli on tehty englanniksi?

  1. Moikka! Tosiaan meillä oli englanninkielinen artikkeli, joka aluksi vähän jopa pelotti, sillä tieteellistä tekstiä ei ole erityisemmin tullut luettua ja käsitteet ovat hankalia. Jaoimme tekstin palasiksi, josta kaikki sai oman “vastuu alueen”, eli 1-3 sivua tekstiä, jonka opetti sitten muille ja jokainen mietti omasta alueestaan muutaman kysymyksen. Kaikki luki siis koko tekstin, mutta näin saatiin ikään kuin kevennettyä taakkaa.
   Tutkijan tapaaminen todella selvensi koko sisällön hahmottamista ja etenkin hankalien käsitteiden ymmärtämistä. Emme oikeastaan kysyneet, miksi teksti oli englanniksi, seuraavassa yhteydenotossa pitääkin kysästä tutkijalta mistä tämä johtui. Hauskaa viikkoa!

   Milla/Motivaatiosafka

 2. Moikka!

  Kiva että teillä jäi hyvä fiilis tutkijatapaamisesta. Tapaaminen kuulosti osittain samantyyppiseltä kuin meilläkin, oli hauska huomata kuinka oma kiinnostus aihetta kohtaan kasvoi kun pääsi kuulemaan siitä lisää. Arvelin että se saattoi johtua esimerkiksi siitä, että ainakin meidän tutkija puhui hyvin yleiskielellä, sillä tavoin että ymmärsimme täysin mistä puhuttiin. Ennakko-oletuksena voisi nimittäin olla, että tutkijoiden käyttämä kieli voi olla hankalaa ymmärtää erikoisesta sanastosta johtuen. Samoin meidänkin tutkijasta huomasi sen, kuinka kiinnostunut hän on aiheestaan, ja sekin saattoi tempaista meidät mukaan! 🙂

  Rosanna / Mamut rokkaa

  1. Heips!
   Oli tosiaan kiva huomata, että tutkija oli “tavallinen” ihminen ja se tavallaan kannusti meitä, että meistäkin voi tulla tutkijoita! Tutkijan tapaaminen oli tosiaan antoisaa ja saatiin paljon irti hänestä, hyvä kuulla että teillä kävi samoin 🙂
   Milla/motivaatiosafka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *