Pikku pohdintaa

Heips!

Meillä syntyi muutamia ajatuksia ja pohdintoja, joita ajattelimme että olisi kiva jakaa myös teidän muiden kanssa.

Alussa olimme kaikki hieman hämillään tutkimuksen teosta, koska se oli suurimalle osalle meistä niin uutta. Nyt kun on päästy kiinni jutun juoneen ja saanut käsitteitä auki, niin se auttaa meitä menemään eteenpäin. Olemme saaneet tutkimukseen nyt hieman eri näkökulman ja saaneet paremmin kiinni tutkimuksemme tarkoituksesta. Meillä oli kyllä aika hyviä pohdintoja jo alussa, mutta koko aika oppii uutta ja pystyy kehittämään tutkimusta eteenpäin. Työskentely meidän tiimissä sujuu joka kerta paremmin ja meidän tiimityömme hioutuu koko ajan vain paremmin yhteen.

Meitä myös hieman jännittää tuleva tutkijatentti. Siitä aiheesta on monta kysymysmerkkiä, esim. kun meidän nimikkotutkija ei ainakaan pääse kyseisenä päivänä paikalle, että vaikuttaako se asiaan vai ei. Olisiko tentti tarkoitus pitää hänen kanssaan ja tuleeko se olemaan meidän omasta vai hänen tutkimuksestaan.

Minkälaisia ajatuksia teillä muilla on herännyt esimerkiksi  juuri tuota tulevaa tutkijatenttiä koskien? Niitä olisi todella kiva kuulla!

Tsemppiä kaikille!

Terkuin Tanja ja Birgitta/Seikkailijat

8 Replies to “Pikku pohdintaa”

 1. Hauska kuulla että muutkin ryhmät pääsee eteenpäin! Tuli kuitenkin pieni “apua” fiilis kun mainitsitte tutkijatentistä koska meidän ryhmä ei (varmaankaan) ole ottanut asiaa esille kertaakaan. Ollaan varmaan uppouduttu joka kerta kaikkeen muuhun, ettei olla vielä ehditty jännittää koko tilannetta. Eiköhän se meillekkin tule vielä eteen..

  1. Eiköhän se tutkijatentti suju meiltä kaikilta hyvin. Pieni jännitys kuitenkin kuuluu asiaan, tsempit vielä sinne!

 2. Tutkijatentti tosiaan jännittää, erityisesti kun siitä ei kovin paljoa ole tietoa. Samoja asioita olen itsekkin pohtinut kuin te. Siitäkin tilanteesta varmasti selviää hyvin ryhmänä!

  1. Juurikin se epätietoisuus saa varmastikkin tästä uudesta tilanteesta vielä jännittävämmän. Samaa mieltä, ryhmän tuki antaa kyllä voimaa!

 3. Moikka!
  Kieltämättä ajatus tutkijatentistä jo vähän jännittää. Positiivisella asenteella mennään kuitenkin eteenpäin! Ainakin meillä motivaatiosafkan kanssa on niin hyvä meininki koko ajan, että uskon meidän selviävän tästä hyvin. Olen myös nähnyt muiden ryhmien yhteishengen niin uskon, että ryhmän tuella ja voimalla päästään kaikki pitkälle! Täytyy muistaa, että koulussahan me ollaan harjoittelemassa niin, jos ei ekalla kerralla mene nappiin niin ainaki toisella! Harjoitus tekee meistä kaikista mestareita 😉
  Janette/Motivaatiosafka

  1. Heippa! On kyllä hienoa huomata kuinka täällä tsempataan toinen toisiaan. Tuo on aivan totta, että kaikkihan me ollaan täällä oppimassa ja epäonnistumista ei tulisi pelätä, sillä siitä oppii kuitenkin lisää ja virheistään oppii!

 4. Moikka! Meidänkin ryhmässä on mietitty jo useasti tutkijatenttiä, siitä on niin monta kysymysmerkkiä. Ja meillä on sama tilanne, että tutkija ei pääse paikalle, vaan joudumme hoitamaan tentin skypen välityksellä. Minulla on kokemusta avoimen yliopiston puolelta skypen avulla hoidetuista tenteistä. Silloin ainakin pätkivä yhteys hieman haittasi suoritusta. No toivottavasti nyt toimii paremmin 🙂

  Miliza/Pedagogit

  1. Moikka! Harmi, ettei teidänkään tutkijanne pääse paikalle tutkijatenttiin :/ Suoritatteko tentin kuitenkin samaan aikaan kuin muutkin vai erikseen sovittuna ajankohtana? Juuri meitäkin arveluttaa kaikki kysymysmerkit tutkijatentin ympärillä, meillä kun ei ole edes vielä tietoa miten ja milloin tulemme sen toteuttamaan. Eiköhän vastauksia näihin kysymyksiimme kuitenkin pian saada ja epätietoisuus hälvenee!

   Mirka/Seikkailijat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *