Tilaspesialistit esittäytyy

Aito osallistuminen opetus- ja oppimistilojen kehittämiseen tuottaa hyvinvointia!” Tässä on väite, joka kokosi kymmenen uteliasta opiskelijaa muodostamaan ryhmän. Kuuden kotitalousopettajaopiskelijan ja kolmen käsityöopettajaopiskelijan lisäksi joukostamme löytyy myös yksi yleisen- ja aikuiskasvatustieteen opiskelija. Jokainen ryhmäläinen koki päässeensä mielenkiintoisen aiheen pariin, sillä kaikilta löytyi paloa tilojen kehittämiseen. Tästä keksimmekin ryhmämme nimen Tilaspesialistit.  

 

Huomasimme heti alkuun oman oppimistilamme toimimattomuuden, sillä iso kaikuva tila hankaloitti ryhmätyöskentelyämme. Ryhmätapaaminen alkoikin juuri sopivasti teemaan liittyvällä haasteella ja laukaisi todella antoisia keskusteluita tiimimme kesken oppimistiloista. Jaoimme tapauksia siitä, miten omat tai vaikkapa lasten opetustilat eivät toimineet lainkaan tarkoituksenmukaisesti ja aiheuttivat pahoinvointia, tai vähintäänkin hankaluuksia opiskeluissa. Ihmettelimme avointen tilojen trendiä sekä työ- että koulumaailmassa, koska suurin osa meistä koki oman keskittymiskykynsä heikentyvän, jos saatavilla ei ollut edes mahdollisuutta meluttomaan tai yksityiseen tilaan. ​ 

 

Ryhmän esittely jäi hieman jalkoihin, kun innostuimme keskustelemaan ryhmätehtävän lööpistä “Aito osallistuminen opetus- ja oppimistilojen kehittämiseen tuottaa hyvinvointia”. Pohdimme, mitä aito osallistuminen oikeastaan tarkoittaa. Muutamalla meistä oli kokemusta siitä, miten olimme teoriassa osallistuneet opetus- tai oppimistilojen kehittämiseen esimerkiksi antamalla palautetta tilan suunnittelijalle, mutta sillä oli ollut vähäiset tai mitättömät vaikutukset tilan parantamiseksi.  Onneksi myös positiivisia kokemuksia löytyi. Johtopäätöksenä koimme, että tilasuunnittelijan ja toteuttajan välinen yhteistyö on riittämätöntä ja keskustelu loppukäyttäjän kanssa vähäistä. Tutustumisen sijaan me siis menimme suoraan aiheeseen ja tutustuimme toisiimme aiheen kautta.  

​​ 

Ryhmämme on motivoitunut tehtäväämme. Tästä on hyvä jatkaa pohdintoja aiheesta ja saada ryhmätehtävää eteenpäin​.  

 

Terveisin Tilaspesialistit  

Rosa-Maria, Annika, Emma, Kirsi, Kaisa, Piia, Säde, Salla, Suvi, Saala 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *