Tilaspesialistien matka tutkijatenttiin

Syksyn alussa Silta-Sanomien lööppejä valitessamme emme olisi voineet kuvitella millaiselle matkalle lähdemme kasvatustieteen perusteisiin. Kohti tutkivaa työtapaa –kurssi onkin ensisijaisesti antanut ryhmämme jäsenille ymmärryksen mistä kasvatustieteellinen tiedekunta, tiedeyhteisö ja tutkimus pohjautuvat.

Tutkijatenttiin valmistautuminen on tutkimuksemme kaltaisesti ollut prosessi. Alussa tutkimus tuntui tieteellisen englanninkielen ja sisältönsä osalta haastavalta. Tutkimuksen tarkoitus, tavoite ja käytettävyys oli vaikea ymmärtää. Ylpeänä voimme ryhmänä kuitenkin todeta, että tutkijatenttiin mennessä jokaisella ryhmämme jäsenellä oli mielessä kokonaiskuva edellä mainittuihin haasteisiin.

Kurssin aikana olemme hyödyntäneet kaikki meille varatut omatoimiset ryhmäkerrat. Ryhmäkertoihin olemme valmistautuneet flipped learning –tekniikalla. Tämä on tuonut meille mahdollisuuden keskittyä tutkimuksen syvällisempään pohdintaan. Tämän kurssin osalta ei voi todeta, että joukossa tyhmyys tiivistyy vaan ennemminkin vähenee.

Kurssin lopulla voimme todeta osaavamme käyttää luonnollisesti kasvatustieteen peruskäsitteitä. Tutkijatentissä syvensimme vielä osaamistamme laadullisen tutkimuksen tekemisestä. On hyvä muistaa pohtia laadullisen tutkimuksen tuloksia uskottavuuden näkökulmasta.

Kurssin parasta antia on ollut tutkijan kanssa käyty keskustelu kurssin alkupuolella, matkan aikana ryhmän kanssa asioiden läpi käyminen sekä itse tutkijatentti. On oma tunnelmansa kohdata kasvatustieteen asiantuntijoita, jotka pyrkivät edistämään alamme koulutusta ja opetusta.

 

-Tilaspesialistit

Yksi vastaus artikkeliin “Tilaspesialistien matka tutkijatenttiin”

  1. Mukava huomata, että muillakin ryhmillä on ollut samanlaisia tuntemuksia kurssista. Alussa haasteena oli oman aiheen ymmärtäminen ja englanninkielisen tutkimuksen sisäistäminen. Tutkijan tapaaminen taisi olla se kurssin jännittävin hetki mutta myös erittäin antoisa ja valaiseva. Tapaamisen jälkeen alkoikin jo kyteä ajatukset omista tulevista tutkimusideoista. Myös meidän ryhmän osalta ryhmätyöskentely oli kurssin timanttisin osuus. Yhdessä pohdittiin, ihmeteltiin ja heitettiin huulta, kunnes lopulta olimme kaikki kartalla ja tehtävät paketissa eikä tutkijan uudelleen kohtaaminen tentissä ollut enää niin pelottavaa. Ryhmätyöskentelyn aikana on varmasti kaikillle jäänyt mieleen paljon uutta tietoa, joukko käsitteitä ja ymmärrystä myös tutkimuksen tekemisestä.

    Anu T / Kokeileva käsityö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *