Minun lapsi on minun paras opettajani ja paras motivaationi

Ann-Christin Ostwaldt

”Kato, hieno mansikkakakku!” minun tyttö sanoi iloisesti, kun hän antoi minulle hiekkakakun leikkikentällä aurinkoisena kevätpäivänä. Minä kiitin häntä suomeksi. Minun äiti, joka oli juuri tullut Saksasta Suomeen lomalle, ei ymmärtänyt mitään.

Minun mies, minun tyttö ja minä olemme saksalaisia, ja muutimme Suomeen kaksi vuotta sitten. Minun tyttö on ollut suomalaisessa päiväkodissa puolitoista vuotta. Siksi hän osaa puhua suomea paremmin kuin saksaa. Tämä on syy, miksi haluan oppia suomea tosi hyvin. Hän on minun paras opettajani ja paras motivaationi.

Pienten lasten kanssa ei ole kuitenkaan helppo löytää aikaa oppia suomea. Ja tietysti minä tarvitsen hirveän paljon aikaa joka viikko, koska suomi on todella vaikea kieli, ja sitä on vaikea oppia, koska se on todella erilainen kuin saksa ja englanti ja ranska.

Minä tykkään oppia kieliä, mutta oppia suomea on minun suurin haaste. Olen tehnyt viisi suomen kielen kurssia, mutta tunnen silti, että osaan puhua hyvin vähän. Minä osaan puhua suomea vain kaupassa, luen joskus selkouutisia suomeksi, juttelen naapureiden kanssa pihalla ja osaan ymmärtää mitä minun tyttö leipoo minulle… useimmiten!

 

Kirjoittaja on töissä Helsingin yliopistossa, ja vapaa-aikana hän viihtyy rannalla tai leikkikentällä tyttärensä kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *