Kategoriat
Yleistä

Synkoopin Šostakovitš-piirin ensimmäinen tapaaminen

Millaista oli olla taiteilija Neuvostoliitossa? Tunnetko kaikki Šostakovitšin sinfoniat? Mihin ne asettuvat venäläisessä musiikissa? Mihin Volkovin kirjoittamissa Šostakovitšin muistelmissa voi luottaa, ja mihin ei?
.
Tervetuloa Synkoopin Šostakovitš-piirin ensimmäiseen kokoontumiseen! Piirissä kuunnellaan Šostakovitšin (1906-1975) sinfonioita ja muuta venäläistä musiikkia sekä keskustellaan Dmitri Šostakovitšin muistelmista (1979). Ennakkotietoja ei vaadita! Ensimmäisellä kerralla ohjelmassa ovat Šostakovitšin sinfonioista ensimmäinen (1926) ja toinen, ”Lokakuulle” (1927). Alkusoittona toimii neuvostoliittolainen aikalaismusiikki, ja lopuksi jutellaan Šostakovitšin muistelmista. Täksi kerraksi luettavan katkelman saat lähettämällä sähköpostia osoitteeseen gabriel.korhonen@helsinki.fi .
.
Facebook-tapahtuma: https://fb.me/e/1R5qFwyj3

Vastaa