Sivuston kääntäminen

Ylläpitäjän oikeudet (administrator) saaneet henkilöt voivat osallistua sivuston kääntämiseen WPML Multilingual CMS -lisäosan avulla.

Artikkelien ja sivujen kääntäminen

Kääntääksesi artikkeleja, mene Artikkelit-välilehdelle ja klikkaa haluamasi artikkelin vieressä olevaa plusmerkkiä haluamasi kielen kohdalta. Kopioi suomenkielinen teksti oikeasta reunasta (ylhäällä, siellä, mistä julkaisunappikin löytyy) nappia painamalla, jotta saat lähdetekstin näkyviin. Toinen mahdollisuus on kääntää artikkeli samalla, kun kirjoittaa artikkelia toisella kielellä. Käännetyt artikkelit pitää kategorisoida manuaalisesti.

Sivujen kääntäminen onnistuu samalla tavalla kuin artikkelien kääntäminen. Voidakseen kääntää sivuja, pitää mennä Sivut-välilehdelle.

Kategorioiden kääntäminen

Mene kategorialistaan ja muokkaa kategoriaa. Käännetty kategoria ilmestyy samankielisen (esim. englanti) sivun listaan, kun olet lisännyt artikkelin kyseiseen kategoriaan. Voit myös mennä WPML-välilehdellä kohtaan Taxonomy Translation ja lisätä käännöksiä sitä kautta.

Valikoiden kääntäminen

Mene Ulkoasu-välilehdelle ja valitse sieltä valikot. Valikon tallennusnapin yläpuolella on pieni plusmerkki, josta voit lisätä valikolle käännöksen haluamallasi kielellä.

Sivujen ja kategorioiden järjestys eri kieliversioissa

Jos kategoriat/sivut eivät mene automaattisesti samaan järjestykseen kuin lähdekielisellä sivustolla, voit korjata ongelman halutessasi manuaalisesti asetusten kautta. Oletusasetuksena kuitenkin on, että järjestys kopioituu käännökseenkin.

Linkit käännetyissä teksteissä

Jos artikkelissa linkitetty sivusto on saatavalilla usealla kielellä, vaihda linkki kohdekielisen sivun linkkiin (tai englanniksi, jos kohdekieltäsi ei linkitetyllä sivustolla ole).

Vastaa