Opetuksen uutiskirje 1/2018

Hyvät teologian ja uskonnontutkimuksen opiskelijat 
  
Tämä on kaikille teologian opiskelijoille suunnattu opetuksen uutiskirje. Kirje lähetetään aina hyvissä ajoin ennen jokaista opetusperiodia. Seuraava uutiskirje tipahtaa sähköpostiinne ynnä muihin medioihin elokuussa. Kirjeen avulla haluamme parantaa tiedonkulkua koulutusohjelmien ja opiskelijoiden välillä. 
  
  • Ilmoittautuminen 4. periodin kursseille on käynnissä. Muistathan ilmoittautua vastuuullisesti! Jotta mahdollisimman moni kiinnostunut pääsee osallistumaan haluamalleen kurssille, ilmoittaudu vain sellaisille kursseille, joitten suorittamiseen pystyt sitoutumaan ja peru ilmoittautumisesi, mikäli ilmoittautumisajan kuluessa selviää, ettet voikaan kurssille osallistua.
  • Hakua opettajan pedagogisiin opintoihin on käynnissä ja päättyy torstaina 15.3.2018 klo 15.00. Lisätietoa hakemisesta löydät täältä: https://www.helsinki.fi/fi/opiskelu/hae-opiskelijaksi/opettajankoulutuksen-erilliset-opinnot#section-18705
  • Mitä valinnaisia opintoja on tarjolla? Tutustu tarjontaan täältähttps://guide.student.helsinki.fi/fi/valinnaiset-opinnot Huomaathan, että osa kokonaisuuksista on rajoitusten alaisia, jolloin niiden suorittaminen on mahdollista opiskelijalle, joka on saanut oikeuden kyseisen kokonaisuuden suorittamiseen valinnaisina opintoina. Muuten saat valita opintokokonaisuuden/opintokokonaisuuksia oman kiinnostuksesi mukaan!  
  • Opetusohjelma 2018-19. Kandi- ja maisteriohjelmien opetusohjelmien rungot julkaistaan maaliskuussa. Rungosta löytyy tieto kaikista ensi lukuvuoden kursseista, seminaareista jne periodin tarkkuudella. Tarkemmat opetustiedot ensi lukuvuodelle julkaistaan kesäkuun loppuun mennessä.
  • Tutkielmaseminaarit 2018-19. Ensi lukuvuoden tutkielmaseminaarien ilmoittautuminen alkaa 9.4.2018 klo 15.00 ja päättyy 24.4.2018 klo 23.59. Kaikki opiskelijat ilmoittautuvat uusien koulutusohjelmien seminaareihin riippumatta siitä, opiskelevatko vanhan vai uuden tutkintorakenteen mukaisesti. Kaikissa tutkielmaseminaareissa on mahdollista suorittaa sekä vanhojen että uusien tutkintovaatimusten mukainen syventävien opintojen tutkielma. Opiskelija ilmoittautuu yhteen seminaariin, jonka yhteydessä hän myös ilmoittaa vaihtoehtoisen seminaarin, jollei tule valituksi ensisijaiseen seminaariinsa. Opiskelijat seminaariin valitsee seminaarin ohjaaja, ilmoittautumisjärjestyksellä ei ole merkitystä. Seminaari-ilmoittautumisesta lähetetään oma erillinen viesti ennen ilmoittautumisen alkamista. Seminaarien esittelytilaisuus pidetään torstaina 12.4.2018 klo 10-16 F24, sali 531.
  • Opintoneuvonta. Täältä löydät opintoneuvonnan aukiolot ja linkin henkilökohtaisen neuvonnan ajanvaraukseen:  https://guide.student.helsinki.fi/fi/artikkeli/opiskelijaneuvonta Seuraava opintopaja järjestetään elokuun lopulla. 
Teologian ohjelmien puolesta 
Risto ja Pekka