Kaupunkikulttuurikurssi perehtyy tilojen väliaikaiskäyttöön Jätkäsaaressa: kaikille avoin kaupunkitapahtuma L3-satamamakasiiniin la 11.10.

kaupunkikulttuuri-aloituskuva-l3-makasiini-draft3-miniversio

Kaupunkikulttuuri ja uudet toimijat -kurssin kohteeksi vaihtuu entistä ajankohtaisempi ja kiinnostavampi tila Jätkäsaaren uudessa kaupunginosassa. Vanhan Meilahden taidemuseon vuokraustilanne muuttui juuri ennen kurssin alkua. Tämän takia siirrymme yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa tällä hetkellä kaupunkikehityksen polttopisteessä olevaan Lars Sonckin suunnittelemaan L3 -satamamakasiiniin, jonne kurssi tuottaa kaikille avoimen kaupunkitapahtuman la 11.10. Muilta osin jatkamme aikaisemmilla kurssisuunnitelmilla eteenpäin.

Sataman käytöstä vapautunut historiallinen tiilimakasiini sijaitsee keskeisellä paikalla Jätkäsaaren uuden kaupunginosan rannassa, lähellä Punavuorta ja Ruoholahtea. L3 on erityisen kiinnostava kohde tilojen väliaikaiskäytön näkökulmasta, koska Helsingin kaupunki pohtii tällä hetkellä suurimmilta osin tyhjillään olevan makasiinin tulevaa käyttöä ja kehittää Jätkäsaaren aluetta. Rakennukseen on nyt sijoittunut muun muassa taiteilijoiden työhuoneita, nykytaidegalleria Huuto, Pelago-pyöräpaja ja vintage-kahvila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *