Fonetiikkaa kahdessa tunnissa – osallistu uudelle verkkokurssille!

Tarjoamme kaikille kieltenopettajille mahdollisuuden osallistua uudelle, ääntämisen opetusta tukevalle verkkokurssille! Kurssi tarjoaa tietoa sujuvasta ääntämisestä, fonetiikan ja ääntämisen yhteydestä sekä tarjoaa vuorovaikutteisia teoriasisältöjä ja harjoituksia, joista saa vinkkejä myös omaan opetukseensa. Kurssilla kieltenopettajia kannustetaan jakamaan kokemuksiaan ja tätä varten tarjotaan turvallinen keskusteluympäristö muiden kurssille osallistuvien opettajien kanssa.

Aiemmin tänä vuonna VÄISKI teki kyselytutkimuksen kieltenopettajien kokemuksista ääntämisen opetuksesta ja sen perusteella verkkokurssin sisällöksi valikoitui kaksi ääntämisen kannalta tärkeää foneettista osa-aluetta: foneettinen IPA-aakkosto ja puheen prosodia (esim. intonaatio ja painotus). Suoritettuaan verkkokurssin osallistuja vastaa lyhyeen kyselyyn ja näin saatujen tulosten avulla selvitetään, millaiset materiaalit ja opetuskeinot tukevat parhaiten ääntämisen opetusta. Kurssi tehdään osana VÄISKI-hanketta ja sen tuloksista valmistuu pro gradu -tutkielma. Lisäksi tulosten perusteella kehitetään laajempaa virtuaalista oppimisympäristöä.

Muokattu 29.10.2018

Kurssi on päättynyt, kiitos kaikille osallistujille! Kerromme myöhemmin syksyllä lisää kurssista ja sen pohjalta tehdystä pro gradu -tutkimuksesta.

2 vastausta artikkeliin “Fonetiikkaa kahdessa tunnissa – osallistu uudelle verkkokurssille!”

  1. We need students to have access to such courses. Learning English goes from ears to mouth and then eyes and finally the hand. I teach the phonetic script to my 7 graders and try to unteach them to SEE English. They know ’position’ doesn’t have an s- sound. They are very grateful and love the discovery of hearing again.

    1. Hi Kaisa!

      Thank you for your important comment. We are planning to bring Phonetics to the classrooms as well in the future. This course is directed to teachers only, but you are most welcome to attend it and see if you find new ideas to your own teaching!

      BR, Päivi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *