Pelisäännöt

Onnistuakseen on verkkokeskustelulle asettettava yhteiset pelisäännöt. Tällä kurssilla pelisäännöt ovat seuraavat:

1. Ole aktiivinen

Tässä verkkokeskustelussa ei ole passiivisia rooleja. Kaikki osallistujien tulee tuoda oma näkökulmansa esille. Verkkokeskustelulle on varattu melko lyhyt aika. Koeta kirjoittaa, osallistua ja lukea viestejä mieluiten päivittäin. On raskasta lukea pitkää keskustelua ja saada ajatuksen päästä kiinni jälkikäteen.

2. Ole ajoissa liikkeellä

Merkitse jakson aikataulu kalenteriisi ja panosta verkkojaksoon riittävästi aikaa ensimmäisestä viikosta lähtien. Älä jätä kirjoittamista jakson loppuun. Keskustelussa kaikki eivät voi olla mukana vasta loppumetreillä.

3. Kirjoita tiiviisti

Suorittamisen edellytyksenä on aktiivinen osallistuminen. Viestien ei tarvitse olla pitkiä. Parhaita viestejä ovat sellaiset, joissa kirjoittaja on kiteyttänyt viestinsä tiiviiseen muotoon. Yksi ajatus riittää yhteen viestiin, uusia näkökulmia voi lisätä myöhemmin. Viestin otsikko kannattaa kirjoittaa erityisen nasevasti, se houkuttelee lukemaan ja kertoo sisällöstä tärkeimmän.

4. Kirjoita reippaasti ja rennosti

Kirjoittaminen verkkoon ei vastaa aitoa keskustelua, koska aikaa ajatusten muotoiluun on runsaasti. Älä kuitenkaan hio lauseita loputtomiin, tärkeämpää on pitää keskustelu käynnissä. Voit myöhemmin palata alkuperäisiin ajatuksiisi ja jatkaa niitä, kerralla ei tarvitse tehdä tyhjentävää viestiä. Heitä ilmaan ajatuksia, problematisoi ja provosoi. Muista, että roolin avulla voit esittää myös sellaisia mielipiteitä, jotka eivät ole omiasi.

5. Pyri keskusteluun

Pyri aitoon vuorovaikutukseen, mieti muiden ajatuksia ja vastaa niihin, älä kirjoita itsellesi. Tarkoituksena on synnyttää dialogia, ei monologeja!