Esikirjoitusvaihe 21.3. – 04.4.2016

Ryhmämme aloitti työskentelyn esittäytymällä moodlessa. Tämän jälkeen järjestimme ensimmäisen kokoontumisen, jossa sovimme ottavamme aineistoksemme Amisbarometrin. Tutustuimme aineistoon ja sen perusteella tutkimusongelmaksemme hahmoittelimme kysymystä Suomen ammattiin opiskelevien nuorten hyvinvoinnista.

Tapaamisessamme jaoimme lisäksi projektin ensimmäiset roolit niin, että ne, jotka eivät päässeet ensimmäisellä viikolla osallistumaan, kompensoivat sitä tekemällä myöhemmin enemmän. Ryhmätyö ja ryhmän kommunikaatio vaikuttavat siis toimivan hyvin.

Aloitimme perustamalla yhteisen Google Driven, jonka jaoimme kaikille ryhmässämme ja jonne kasaamme niin työnjakosuunnitelmat kuin muutkin projektiin liittyvät dokumentit. Päädyimme Google Driveen OneNoten sijasta, sillä koimme sen toimivan paremmin. Tapaamisen jälkeen perustimme yhteisen Ref Worksin tutkimukseen liittyvän kirjallisuuden hallinnoimiseksi ja lisäsimmekin sinne jo aiheeseen liittyvää tutkimuskirjallisuutta. Yammerin sijaan olemme ainakin toistaiseksi kommunikoineet Facebookissa, sillä koska kaikilla ryhmästämme oli tunnukset jo valmiiksi, on nopeahkon kommunikoinnin hoitaminen sitä kautta yksinkertaisesti helpompaa ja onnistumisen todennäköisyys suurempaa.

TVT-kurssin ryhmätyö vaikuttaa kokonaisuudessaan etenevän ihan hyvin, ainoastaan tehtävänannot ovat edelleen vielä hiukan hämäriä kurssin formaatin erikoisuuden vuoksi – toivottavasti mitään vaadittua ei jää tämän takia tekemättä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *