Digireflektioner vecka 40

Digiutbildning på traven: Jag hade anmält mig till Microsoft Teams utbildningen i somras. Utbildningen ordnades alltså av Interna utbildningen. Jag stod på reservlistan tills jag två timmar före utbildningen frågades om jag vill gå. Nå, jag tänkte först att åh nej men gick. Anledningen till att jag överlag anmälde mig var att eftersom Uni styr mig att använda vissa program (som t ex outlook 365) så vill jag få det mesta av dem. Och jag måste säga att på länge var det en utbildning på två timmar som fungerade bra. Jag lärde grundprinciperna och kunde direkt börja använda programmet. Och kan (kanske) t o m visa någon annan hur det funkar.

Det där med diskussionen om hönan och ägget; vilket kom först. Ja , ibland går man ju med digiredskapet först och pedagogiken kommer sen. Och det behöver inte alltid vara en dålig sak. Men för att se det pedagogiska så måste man ju förstå hur det digitala funkar. Därför är det bra att känna till sina egna kunskaper. Jag rekommenderar varmt Unis digiutbildningar. Där får man bra basinformation och utöver lär känna kolleger från andra fakultet och avdelningar. De är där för samma mål men ser på saken från ett annat perspektiv – och det ger en själv perspektiv. T o m att se det goda i digiredskapet i fråga även om man skulle vara inställd på ett annat sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *