Anastasia- musikaali Madridissa

Kuvahaun tulos haulle anastasia musical madrid

Olen itse suuri piirrettyjen ystävä, jonka lisäksi rakastan käydä musikaaleissa. Aloin hyvissä ajoin ennen matkaa selvittämään, mitä musikaalimahdollisuuksia Madridissa olisi. Sain sitten houkuteltua puolet matkan osallistujista kanssani katsomaan Anastasia- musikaalia, ja varasin liput kuudelle noin kuukautta ennen musikaalin ajankohtaa. Varaaminen onnistui helposti espanjalaisen entradas.comin kautta. Saimme vierekkäiset paikat parvelta eturivistä, ja liput maksoivat noin 30 euroa per nenä.

Nikolai II oli viimeinen hallitsija Romanovien hallitsijasuvussa, joka kaatui helmikuun vallankumouksessa vuonna 1917. Nikolai perheineen teloitettiin Leninin käskystä Venäjän sisällissodan aikana, mutta monet toivoivat Anastasian paenneen, sillä Venäjän hallitus ei ikinä vahvistanut tsaarin viiden lapsen murhia.

Anastasia on 20th Century Foxin vuonna 1997 ensi-iltansa saanut animaatioelokuva, joka kertoo Venäjän tsaari Nikolai II:n nuorimman, elokuvassa henkiin jääneen Anastasia-tyttären matkasta neuvostoliittolaisesta orpokodista isoäitinsä Venäjän keisarinnan luokse Pariisiin. Elokuvan on ohjannut Don Bluth ja Gary Goldman, ja se oli Foxin ensimmäinen animaatioelokuva. Elokuva perustuu löyhästi aitoihin historiallisiin tapahtumiin, mutta mukana on paljon fiktiota. Elokuvan idea on keksitty Anna Andersonin tarinasta. Anna oli yksi monista Anastasiaksi itseään väittävistä nuorista tytöistä, ja hän tuli jostain syystä kaikista kuuluisimmaksi feikki-Anastasiaksi. Vuonna 2009 DNA-testeillä kuitenkin todistettiin, että Anastasia ei onnistunut pakenemaan vaan kuoli perheensä kanssa.

Kuvahaun tulos haulle anastasia musical madrid

Musikaali perustuu vuoden 1997 animaatioon, mutta siinä on mukana 16 uutta laulua, uusia hahmoja ja se perustuu hieman enemmän historiaan kuin piirretty. Musiikin on säveltänyt ja sanoittanut Lynn Ahrens ja Stephen Flaherty. Musikaalin ensi-ilta oli vuonna 2017 New Yorkissa, ja Madridissa sitä on esitetty ensimmäisenä Euroopassa vuodesta 2018 alkaen. Musikaalia on esitetty Yhdysvalloissa, Saksassa, Hollannissa ja Meksikossa. Se on tulossa myös Japaniin.

Kuvahaun tulos haulle anastasia musical madrid

Olin valmistautunut musikaaliin palauttelemalla mieliin Anastasia- elokuvan, joka löytyy Netflixistä, sekä kuuntelemalla Spotifyssa julkaistua musikaalin soundtrackiä, jonka laulut tosin olivat englanniksi. Musikaali alkoi kymmeneltä illalla Teatro Coliseumilla, aivan Madridin keskustassa. Teatteri on rakennettu 1930-luvulla, ja se on toiminut myös elokuvateatterina. Sen on suunnitellut arkkitehdit Castro Fernández Shaw ja Pedro Muguruza Otaño, ja aloitteen rakentamiseen teki muusikko ja bisnesmies Jacinto Guerrero.

Kuvahaun tulos haulle anastasia musical madrid

Pidin musikaalista todella paljon. Laulut olivat upeita espanjan kielellä, pidin etenkin lauluista Una vez en diciembre, Al soñar, A ver qué tal ja Viaje al pasado. Anastasiaa ja Dimitriä näyttelivät Jana Gómez ja Íñigo Etayo, jotka olivat molemmat loistavia rooleissaan, mutta minuun suuren vaikutuksen tekivät erityisesti Vladia näytellyt Javier Navarez ja musikaalin pahista Glebiä näytellyt Carlos Salgado. Musikaali oli mielestäni henkeäsalpaavan upea. Lavastukset ja puvut oli toteutettu erittäin hyvin ja upeaa musiikkia kuunteli mielellään.

Lähteet:

Kuvat: https://anastasiathemusical.com/

http://www.playbill.com/article/read-reviews-for-anastasia-on-broadway

https://anastasiathemusical.com/

https://www.esmadrid.com/en/tourist-information/teatro-coliseum

http://www.playbill.com/article/how-broadways-anastasia-is-a-very-different-story-than-the-animated-musical