Luukku 10: En jää kaipaamaan sinua – countrymuusikon viimeinen kappale

”I’m still here, but yet I’m gone. I don’t play guitar or sing my songs. They never defined who I am. The man that loves you ’til the end.”

(”Olen edelleen täällä, mutta silti olen poissa. En soita enää kitaraa, enkä laula kappaleitani. Ne eivät koskaan määrittäneet, kuka minä olen. Mies, joka rakastaa sinua loppuun asti”)

Campbell, Glen: I’m not not gonna miss you

Kun amerikkalainen countrylegenda Glen Campbell sai Alzheimerin taudin diagnoosin, häntä kehotettiin luopumaan muusikon urasta. Perheensä ja bändinsä tukemana Glen Campbell lähti kuitenkin jäähyväiskiertueelle, joka kesti uskomattomat 425 päivää ja sisälsi 151 loppuunmyytyä konserttia. Kiertueesta tehtiin dokumenttielokuva nimeltään, I’ll Be Me, jossa countrylegendan lääkäri hämmästelee nimenomaan musiikin soittamisen ja kiertueen todennäköisesti ylläpitävän Campbellin muistia ja toimintakykyä. Viimeisenä kappaleena Glen Campbell levyttää yhdessä bändinsä ja muusikko-tyttärensä kanssa kappaleen nimeltä En jää kaipaamaan sinua (I’m Not Gonna Miss You).

Glen Campbell perheineen halusi omalla esimerkillään viestiä, kuinka muistisairauden kanssa voi jatkaa hyvää elämää ja elämäntyötä. Muistisairausdiagnoosin saaminen ei muuta ihmistä muistisairaaksi. Glen oli edelleen Glen. Muistisairauden stigman poistamissa auttaa, että monen muistisairaan ihmisen oma ääni tulee kuuluviin. Onkin hienoa, että viime vuosina moni julkisuuden henkilö, kuten esimerkiksi urheilutoimittaja Ilkka Laitinen, on avoimesti kertonut sairaudestaan. Kuka tahansa meistä voi sairastua muistisairauteen. Muistisairauden ei tule määrittää elämää, mutta sen ei myöskään tule olla tabu, josta vaietaan.

Musiikkivideo Glen Campbellin kappaleesta I’m Not Gonna Miss You on katsottavissa YouTubessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *