Tietokirjailija Hanna Jensen

Maaliskuun blogivieraanamme on kirjailija Hanna Jensen, joka on julkaissut kirjat 940 päivää isäni muistina ja Äitini muistina- toinen kierros. Molemmissa kirjoissa vertaistuki ja tieteellinen tutkimustieto yhdistyvät hyvin käytännön läheisesti. Jensenillä on taito sanoittaa muistisairauteen liittyviä arkisia kokemuksia oivaltavasti ja arvostavasti. Näin Hanna itse kertoo taustastaan:

1.Kertoisitko itsestäsi jotain kolmella lauseella?

Olen helsinkiläinen logoterapiaohjaaja ja tietokirjailija, joka auttaa työkseen muistisairaiden ihmisten läheisiä sairauden tuomassa elämänmuutoksessa. Olen huolehtinut omista, muistisairaista vanhemmistani 15 vuoden ajan, äidistäni edelleen.

2.Mikä on sinulle tärkein tai arvokkain oivallus, jonka olet saanut muistisairauksista?

Sairastuneen ihmisen henkinen ydin ja persoona on sairaudesta huolimatta tärkeää tiedostaa tämän elämän loppuun asti. Kyseessä on sairaus, ei henkilökohtainen loukkaus läheisiä kohtaan.

3.Miten päädyit kirjoittamaan kirjojasi?

Kyseessä oli ”elämä kysyy, vastaatko?” -tilanne. Minusta tuntui väärältä, että kaikki löytämäni tieto, viisaus ja oivallukset jäisivät vain minulle. Toivoin myös, että tarinamme antaisi vertaistukea samassa elämäntilanteessa oleville. Yritän rikkoa tabuja ja poistaa stigmaa muistisairauksien ympäriltä.

4.Vinkkisi lukijoille muistiin tai muistisairauksiin liittyvästä teoksesta

Phillip Toledanon kuvakirja Days With My Father. Olen suuri huumorin ystävä, ja tässä kirjassa koskettavuus ja huumori vuorottelevat aivan kuten tragedia ja komedia elämässä. Kuvakirja on vapaasti luettavissa verkossakin.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *