Mauri Laine

Huhtikuun blogivieraanamme on Mauri Laine, joka on tuttu Liisa Seppäsen kirjoittamasta kirjasta Muistisairaan maailma. Seppäsen kirjassa muistisairauden eri vaiheissa olevat henkilöt sekä heidän omaisensa kertovat avoimesti ja rohkeasti miltä muistisairaus tuntuu ja miten muistisairauden kanssa parhaiten pärjää. Haastatellut henkilöt ovat sinut sairautensa kanssa ja esiintyvät kirjassa omilla nimillään ja kasvoillaan – rehellisesti, rohkaisevasti ja huumoriakaan kaihtamatta.

Mauri Laine sai Alzheimerin taudin diagnoosin vuonna 2016 ja jäi eläkkeelle papin työstä vuonna 2017. Mauri on ollut sen jälkeen aktiivisesti mukana muistiyhdistyksen toiminnassa ja kertoo lukeneensa kaikki mahdolliset muistisairauksista kertovat kirjat. Hän harrastaa myös luovaa kirjoittamista. Näin Mauri itse kertoo taustastaan:

1.Kertoisitko itsestäsi jotain kolmella lauseella?

Toimin aktiivisesti Mikkelin seudun Muistissa ja olin neljä vuotta Valtakunnallisissa Muistiaktiiveissa heidän edustajansa. Luin juuri Torstain murhakerhon uusimman kirjan ja nyt menossa on Ina Mutikaisen kirja Unohdus. Runopiirissä harjoittelin muistirunoja runolava kisan SM-karsintoihin.

2.Mikä on sinulle tärkein tai arvokkain oivallus, jonka olet saanut muistisairauksista?

Muistisairaus ei ole maailman loppu. Kaikki riippuu siitä, mihin vertaa. Etsitään elämästä valoisia puolia.

3.Miten päädyit mukaan Liisa Seppäsen kirjaan?

Minut kutsuttiin mukaan. Liisa Seppänen on kirjassaan todennut, että vain muistisairaat itse tietävät miltä muistisairaus tuntuu.

4.Vinkkisi lukijoille muistiin tai muistisairauksiin liittyvästä teoksesta

Muistiyhdistyksen ilmaisutaidon ryhmässä olen ollut ideoimassa ja tekemässä lyhytelokuvia. Mikkelin seudun Muistiyhdistyksen- sivulla ja YouTube kanavalla löytyy ryhmämme tekemiä elokuvia ja lyhyitä haastatteluja. Kannattaa tutustua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *