Tuutorit

Uudet sivut www.hyk.fi!

Tuutorivastaavien tervehdykset uusille fukseille:

Tervehdys uusi uljas kemian fuksi! Tervetuloa opiskelemaan Kumpulan kampukselle, kemian laitokselle. Me tuutorivastaavasi, Satu ja Iisa, olemme johdattamassa superstuutorijoukkoamme tänä vuonna. Tuutorisi opastavat sinut kohti uusia seikkailuja yliopisto-opiskelijana. Toisinaan kohtaat tenttipaperin, toisinaan hieman pelottavan karhun, mutta jos sen urhoollisena kohtaat saatat saada pehmoisen halauksen…  Tuutoreiltasi voit kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä lähtien arkipäivän asioista kampuksella, tai mistä löytyy parhaimmat opiskelijabileet!

Satu on 4. vuoden kemian opiskelija, kaksinkertainen tuutori, aktiivinen HYKiläinen ja erittäin kiinnostunut säteilevistä asioista (radiokemiaa!). Iisa on puolestaan 4. vuoden kemian opiskelija, kolmatta vuotta opelinjalla. Dynaaminen duomme lupaa järjestää tämän vuoden fukseille mahtavan fuksisyksyn ja loistavat fuksiaiset!

Nähdään pian :),

 – Satu ja Iisa

P.S Lähetä viestiä meille, jos jostain syystä et pysty aloittamaan ensimmäisenä päivänä tai jäät ilman tuutoria jostain muusta syystä johtuen.


Lukuvuoden 2013-2014 tuutoriparit:

Teemu Kiiveri ja Elina Enarvi:

 Terppa <3
Me ollaan Ellu ja Teme ja ollaan kemian opettajalinjan opiskelijoita vuosimallia 2011 ja 2012.
Ellu asuu Töölön ghetossa pienen karvapallon (that would be a chihuahua) tassun alla. Tän punapään löytää aika usein opsosista.
Teme majailee kämppiksen ja kahden kissan kanssa Siilitiellä. Vapaa-aika kuluu pianon, valokuvaamisen ja opiskelun ohella myös töissäkäymiseen.
Ajoittaisesta pullonhengen moikkaamisesta on tullut molemmille jo lähes rutiini.
Meille voi tulla asian ku asian kanssa ja autetaan parhaan tiedon ja taidon mukaan!
Ootetaan innolla, että päästään tutustumaan uusiin opiskelijoihin. Täst tulee iha awesomee!

Jere Renlund ja Mikko Ojanen:

Mikko Ojanen, 21-vuotias tuleva fysikaalinen kemisti, nykyinen betonikemisti. Harrastan datailua, lukemista ja huonon musiikin kuuntelua.

Renlundin Jere, 21 v. Toisen vuoden kemisti ja myös metrovartija. Lisäksi dataan liikaa, luen paljon ja juon myös paljon.

Molemmat kokeneita puistokemistejä sekä innokkaita opastamaan uudet fuksit yliopiston tavoille ;). Molemmat myös aktiivisesti mukana opiskelijajärjestötoiminnassa. Ja lopuksi:  Fuksi saa olla muttei tyhmä.

Lauri Mäkinen ja Markus Rauhalahti

Moi uudet fuksit ja fuksittaret!

Olen Markus ja vieressäni on tuutorparini Lauri. Olemme molemmat toisen vuoden kemian opiskelijoita ja tuutoroimme molemmat ensimmäistä kertaa. Opiskelemme kemiaa koska se on jännää ja sen sovellukset ovat vielä jännempiä!

Lauri on kotoisin jostakin päin läntistä Suomea ja ennen Kumpulan auringon alle siirtymistään hän teki vuoden pikavisiitin länsirannikon suuntaan tutustuen insinöörikoulutuksen ei-niin-ihmeelliseen maailmaan. Itsehän olen Helsingistä kotoisin ja asustelen Vallilassa. Kesäisin viihdyn footbagin, kameran ja pyöräilyn voimin ja muina vuodenaikoina kaipaan kesää. Meitä yhdistää palava intohimo luonnontieteitä ja polkupyöräilyä kohtaan.

Olemme molemmat aktiivisia HYKin toiminnassa. Laitoksella meidät löytää usein Opsosista sekä myös luentosalista ja laboratoriosta. Toimin HYKin tiedottajana ja kansainvälisyysvastaavana joten saatan mahdollisesti olla melko tietoinen siitä mitä tapahtuu, missä ja milloin. Jaan tämän tiedon mieluusti myös kanssanne!

Pyrkimyksenämme on antaa teille eväät mahtavaan fuksivuoteen ja päästä jakamaan innostustamme kemiaa kohtaan!

Rauhaa ja näkyy laitoksella!

Viivi Hirvonen ja Perttu Laitila:

Moi.

Olemme Viivi ja Peppuli, toisen ja noin kolmannen vuoden opiskelijat. Vaikka Viivi onkin kotoisin susirajan takaa (Vanda), on hän kulttuurishokistaan huolimatta sopeutunut Helsingin vilinään. Stadilainen Perttu taas on kuin kala vedessä Viikin lehmien keskellä. Olemme erittäin hurmaavia ja vaatimattomia, sekä ainakin Jumalan silmissä kauniita. Emme vielä tiedä mitä teemme elämällämme, joten todennäköisimmin meidät löytää Opsosista tai Klusterilta. Olemme molemmat aktiivisesti mukana HYKin toiminnassa.

Ps. Teksti on kirjoitettu Puddin Puddin vaikutuksen alaisena.

 

 

Salla Niemonen ja Tanja Luostari:

Heippuli hei!

Olemme Tanja ja Salla eli ns. käpytuutoreita. Meillä on tunnetusti  yliopistovuosia takanamme enemmän kuin muilla tuutoreilla. Tanja on sekä valmistunut että laillistettu. Salla taas on vaihdokki Joensuun kemmalta. Aloitimme molemmat syksyllä 2012 käpyfukseina. Nykyään meidät voi todennäköisimmin löytää Opsosin potentiaalikuopasta ja toisinaan meidät myös löytää Klusterin tanssipöydältä. Vaikka opiskelumotivaatiomme on ollut hukassa jo kauan, olemme mukana täysillä kaikessa muussa oheistoiminnassa, jota opiskelu häiritsisi. Tanja on pieni, mutta sitäkin energisempi ilopilleri, jonka nauru herskyy Opsosin sohvilta. Salla on naurava ja iloinen hupsuttelija, mutta osaa olla myös asiallinen tarvittaessa.  Meitä saa tulla rohkeasti vetämään hihasta, jos on huolia, murheita tai turhia toiveita. Toivottavasti fuksivuotesi on sinulle antoisa!

 

Tanja ja Salla

 

Armi Hopea ja Iisa Rautiainen:

Moi kaikki!

Me ollaan Iisa ja Armi, ollaan pyöritty kemian laitoksella kolme vuotta ja tuutoroidaan nyt toista syksyä. Opiskellaan molemmat kemian aineenopettajiksi ja tänä vuonna pyöritään enimmäkseen Siltavuorenpenkereellä, koska opinnoissa on vuorossa pedagogiset opinnot ja opetusharjoittelut, mutta ei huolta, eiköhän meitä myös Kumpulassa näe.

Meitä voi tulla nykimään hihasta jos tulee kysyttävää opepuolen asioista, opiskelusta ylipäänsä, Unisportin palveluista tai jos vaikka haluaa lähteä yksille. Iisa on meistä se ulkoisesti blondi, mutta Armistakin löytyy sisäinen blondi. Vaikka blondeja ollaankin, niin osataan me ihan järkeviäkin asioita tehdä; Armi on töissä LUMA-keskuksessa ja Iisa toimii myös HYKin tuutorivastaavana yhdessä Sadun kanssa. Osaamme opastaa teitä opiskelijaelämään myös luentosalien ulkopuolelle ja tanssilattioiden läheisyyteen, vähintään Klusterin pöydälle Macarenan merkeissä.  Meidän johdolla fuksisyksystänne tulee mitä mahtavin!

Iisa ja Armi
Kiia Malinen ja Anna-Elina Pasi:
Moikka!
Me ollaan Kiia ja Anna-Elina. Ollaan molemmat toisen vuoden kemian opiskelijoita ja ekaa kertaa tuttoreina.
Me molemmat ollaan iloisia, avoimia ja innokkaita ja odotetaan kovasti, että päästään tutustumaan teihin.
Me toivotaan, että teidän opiskelut lähtisivät käyntiin yhtä hyvin kuin meillä, mutta muistaisitte myös tutustua opiskelijaelämän toiseen puoleen.

Nähdään syksyllä!
Fanny Bergström ja Iiris Rekola:

Vad är en tvåspråkig tutorgrupp?
Det är en salig blandning mellan haltvingad språkbad, craziga mängder fester och möjligheten till ett oändligt stort nätverk.

Kaksikielinen tuutoriryhmä? Mikä se on?
Osa porukasta puhuu äidinkielenään suomea, osa ruotsia ja kaikkilla on sairaan hauskaa. Ketään ei silti pakoteta puhumaan sitä toista kotimaista. Tuutoriryhmämme tarjoaa tietoa opiskelusta ja uusia ystäviä, sekä normaalia enemmän verkostoitumista. Samalla kielitaito kasvaa ihan huomaamatta.

Iiris Rekola

Toisen vuoden kemianopiskelija ja ensimmäistä kertaa tuutorina. Iiris puhuu suomea ja ymmärtää ruotsia. Muitakin kieliä voi kokeilla. Limeksen hallituslainen, voi kysyä ihan mitä vaan. Iiris vastaa, vaikkei tietäisikään vastausta. Tarjolla on aina (yleensä opsosissa sijaitseva) olkapää, jota vasten saa tulla itkemään jos siltä tuntuu tai vaikkei tuntuisikaan. Iiris on partiolainen ja valmis väittelemään. Aina. Kaikesta. Oli se oleellista tai ei.

Fanny Bergström

och samma på svenska

Fanny är en helt bortblåst tredjeårs kemistuderande, som alltid är med på allt, oberoende om hon har tid eller inte. Som bäst sitter hon ordförande för Spektrum rf, den svenskspråkiga ämnesföreningen för kampus Gumtäkt, men förutom det, eller också på grund av det, har hon kontakter till alla föreningar på kampuset och tycker dessutom om att uttnyttja dem. Det vill säga har du en fråga, som gäller vad som helst i Gumtäkt vet hon åtminstone vem du kan fråga för att få ett svar. Fanny känner väl personalen på “svenska chemen,” vilket gör det möjligt att ge både feedback och ställa frågor om den svenskspråkiga undervisningen på Gumtäkt

International tutors:

Niko Ekholm:

Hi,

I am Niko, 4th/2nd-year analytical chemistry student. A bit stranger amongst others starting from the beginning, because I ended up in university through separate admission after graduating from Helsinki Metropolia University of Applied Sciences and working awhile before. So now I am continuing my studies to become MSc.

During my previous studies I was an international tutor, because I liked it so much, I decided to continue as one now in university too (for a second year in a row!).

At times I might be though a rare sight at the campus because I work at two part time jobs besides the school, but if you see me, feel free to come to ask or pull from sleeve if something concerns you.

Lin Zhu

Dear international students, I’m your tutor Lin Zhu from China. Nowadays I’m studying chemistry for the Master’s Degree in the Department of Chemistry, Faculty of Science. During the first couple of days, I’ll introduce Finland, Helsinki and the University of Helsinki to you, and make it easier for you to settle into the new environment. In the following days, I’ll assist you in getting through the most important things. For instance, where to go to apply for your residence permit, where to register as a resident, where to get your city transport travel card, where your department is, and who to contact there, where the most important services on the campus are. I hope all of you can start new life in this new environment as smoothly as possible, and wish we could be good friends! Welcome to Helsinki!

Sadia Asad

Hi,

I am Sadia, 2nd year Organic Chemistry student. I am tutoring for the first time and hopefully its going to be a really good experience to meet with new students from different countries. I`ll try my best to help and guide you as new student and will introduce you to the university and different places in Helsinki. Feel free to ask me anything anytime, I`ll be always there for you. I hope you all will have a great time here and wish you good luck for your studies. Enjoy Finland 🙂