Jos metsään haluat mennä nyt…

suppikset…niin tee se nyt! Taas on se aika vuodesta, jolloin kaikki keski-ikäiset naiset (itseni mukaanlukien) suorastaan ryntäävät metsiin.

Eihän kukaan voi vastustaa syötävän ihania suppilovahveroita, jotka sateen ja lämpimien, syyspäivien ansiosta punkevat esiin sammaleista ja lehtien alta.
Kun sellaisen ryppään löytää, on voittajan olo.

Noh, niitä sitten kerätään ja kerätään. Kunnes pakastin pullottaa ja lasipurkit ovat täynnä kuivattuja metsän antimia.

Mutta ei hätää, aina löytyy jokin uusi resepti, jota voi kokeilla (anoppiin nyt ainakin :). Jotta tulevan viikonlopun sato tulisi hyötykäyttöön, lisään minäkin korteni kekoon ja lahjoitan meidän perheessä kovasti suositun Suppilovahverokeiton ohjeen käyttöönne. Ohjeen olen saanut entiseltä, miespuoliselta työkaveriltani (kiitos Janne!). Tämä on parasta, mitä allekirjoittanut osaa suppilovahveroista tehdä. Kannattaa kokeilla.

Jannen suppilovahverokeitto

– 1 l tuoreita suppiksia
– 1 sipuli
– n. 20 g voita
– 4 rkl vehnäjauhoja
– 1 l lihalientä
– 1 1/2 rkl tomaattipyrettä
– mustapippuria
– 2 – 3 rkl sinihomejuustoa
– soijaa
– sokeria
– n. 2 tl sitruunamehua
– 2 dl kuohukermaa
– persiljaa

Pilko sienet ja sipuli, paista voissa.
Lisää jauhot ja lihaliemi vähitellen sekoittaen.
Keitä 1/2 h.
Mausta tomaattipyreellä, pippurilla, sinihomejuustolla ja soijalla.
Anna hautua 15 min.
Lisää kerma ja sitruunamehu ennen tarjoilua, kiehauta ja ripottele persilja pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Mutta kaikki eivät tästä harrastuksesta ja vuodenajasta pidä. 10-vuotias tyttäreni tuossa taannoin tokaisi “voi ei, inhoan syksyä, silloin ei äiti muuta puhukaan kun suppis ja suppis ja sieneen, sieneen…”