Sateinen päivä Lontoossa


”Toi jätkä on valmistautunut koko aamun ja sit se ilmestyy kokofarkussa.” ”-Älä aliarvioi mun eksymistä! -En mä aliarvioi, mä oon ihan innoissani!”

Lauantaina ensimmäiset lähtivät jo aikaisin metsästämään lautapelikauppaa. Muillakin oli suureellisia suunnitelmia päivän varalle. Me (Paula, Pauliina, Jade ja Marianne) suuntasimme Euroopan suurimpaan (kuulemma) ostoskeskukseen Westfieldiin, joka sijaitsee aivan Stratfordin aseman tuntumassa. Ihmisvilinä on vähättelevä sana kuvaamaan sitä näkymää, joka hyppäsi silmillemme kun astuimme kauppakeskuksen ovista sisään. Lauantai ja vapaapäivä selittävät varmasti osan ruuhkasta, mutta Stockmannin Hullut päivät todella kalpenivat tämän rinnalla. Jokaisella oli omia tavoitteitaan ostosten suhteen, joten hajaannuimme. Hämmästelimme sitä, että valtavasta keskuksesta ei löytynyt teekauppaa. Tai jos löytyikin, vartijat, joilta kysyimme neuvoa, eivät olleet ikinä kuulleetkaan mistään teekaupoista.

Onnistuimme nelistään selviytymään Euroopan isoimmista Ostoshelvetistä ehjin nahoin, osa paremmin kuin toiset. Seuraava etappimme oli British Science Museum, jonne saavuimme kaksi tuntia ennen sulkemisaikaa. Hessu, joka oli jo lähtenyt aikaisemmin liikkeelle, liittyi tässä kohden seuraamme. Museon kuikuilu jäikin pikaiseksi silmäilyksi ihmisten juostessa omien mielenkiinnon kohteidensa perässä. Sattuipa sitä silmään jopa kuuluisa tilastotieteilijä Galton, jonka oudon näköinen meteorologinen laite iski tarkkaavaisiin silmiimme.

Museon jälkeen hyppäsimme sateesta johtuen kaksikerroksiseen bussiin ja tähtäsimme kohti Oxford Street:iä kahville. Hessun suuntavaisto teki kuitenkin kepposen, ja saimmekin nauttia bussihuvittelusta tuplasti. Ulkona oli pimeää ja ikkunat huurussa. Jouduimme toteamaan, että Lontoossa ei rakkautta liioin peitellä.

Lopulta menimme Harrodsiin taideostoksille, mutta halpojen hintojen takia ne eivät tuntuneet soveliailta Moodin maineelle. Takaisin Stratfordissä menimme paikalliseen pubiin illalliselle. Siellä Marianne sai onnistuneen kuvan lattiasta. Sebastian2:sesta jäi kuva saamatta, kun takana ollut nainen säikäytti. Pauliina taas hihkui onnesta kotimatkalla, kun korvaan tarttui paikallisen ”Bloody hell” -huudahdus.

-Paula, Pauliina ja Jade

***

Lauantaina nukuimme aamulla hieman pidempään, sillä edellinen ilta oli jatkunut klubbaillessa aamuun. Herääminen sujui vaivatta lyhyistä yöunista huolimatta. Päivän aluksi päätimme suunnata läheiseen ostoskeskukseen Westfieldiin, joka huhujen mukaan oli Euroopan suurin. Ostoskeskuksessa oli liikkeitä joka lähtöön, vaikka toki huomattava osa liikkeistä oli vaateliikkeitä. Huomattavaa myös oli, että joulusesonki oli jo täysillä alkanut. Olimme kuitenkin ajatelleet jatkavamme shoppailua Oxford Streetille, joten kovin kauaa ei Westfieldin liikkeissä nokat tuhisseet. Mukaan tarttui kuitenkin useaa uutta asustetta niin housua kuin t-paita. Löytyipä sieltä hieno jouluinen tuliainenkin yhteiselle ystävälle.

Käppäilimme asemalle ja hyppäsimme metrojunaan Oxford Streetille. Westfieldin ostari oli rakennettu olympiapuiston viereen. Junasta näki stadionin ja koukeroisen (ruman) punaisen kisatornin. Suunnitelmana oli viettää hetki aikaa Oxford Streetin kauppakadulla ja haukata jotain, ja sitten suunnata modernin taiteen museo Tateen.

-Mikhael ja Jarmo

***

Muiden pyöriessä ostoskeskuksessa minä (Maiju) ja Tuomo (kokofarkussa) lähdimme katsastamaan opaskirjan mukaan ”Lontoon omaleimaisimman kaupunginosan”, Camdenin. Ihmismäärästä päätellen puoli Lontoota oli päättänyt tehdä samoin; väkeä oli kuin Lappeenrannan Kauppatorilla lauantaiaamuna. Pyörimme aikamme kirpputoreille ja marketeilla kunnes tilasimme katukojuista lounasta ja ruokailimme sateessa Regent’s Canalin varrella. Kokemus oli autenttinen.

Olimme kovin kiinnostuneita siitä, missä Lontoon coolit ihmiset pyörivät, ja Camdenin osoittauduttua tämän suhteen pettymykseksi suuntasimme Sohoon. Harpottuamme sateisilla pikkukujilla aikamme totesimme paikan yksimielisesti cooliksi ja lähdimme tyytyväisinä modernin taiteen museoon Tate Moderniin, jonne saapuivat myös Ville, Mikhael, George ja Jarmo. Paikallisen Kiasman läpikäyminen kävi urheilusuorituksesta. Ansaitut iltaoluet nautimme Brewdogin kuppilassa Shoreditchin kaupunginosassa. Päivä oli hyvä.

-Maiju