Kulo-seminaari – syksyn paheellisin viikonloppu!

FT Jukka Jouhki kertoi paheellisesta pokerista

NEFA-Helsingin ja Kontekstin pieni mutta pippurinen helsinkiläisdelegaatio vieraili Kulttuurintutkimuksen opiskelijat Kulo ry:n syysseminaarissa ja NEFA-Jyväskylän 45-vuotisjuhlilla Jyväskylässä.

Seminaarin aiheena oli ”Paheet – Turmeluksen tiellä?”. Pääsimme näkemään seitsemän erilaista hillittömän hyvää esitelmää paheiden ja hyveiden merkityksestä kulttuurintutkimuksen näkökulmasta. Esiintyjistä löytyi niin tohtoreita kuin kandidaattejakin, mutta yksikään esitys ei hävinnyt toiselle. Erittäin kovatasoista monitieteellistä kulttuurintutkimusta!

Esitykset käsittelivät paheita monesta eri näkökulmasta ja tieteenalalta, mutta kaikista esityksistä löytyi myös jotain samaa – aineksia, jotka auttoivat luomaan kokonaiskäsitystä siitä, mitä paheet tai paheellisuus on ja miten se koetaan. Toisaalta paheellisuus vaikuttaa syntyvän vuorovaikutuksessa ympäristöön: siinä miten muut ihmiset reagoivat tekoihin (esimerkiksi paheelliseksi koettuun pukeutumiseen) tai siinä miten omat paheelliseksi koetut teot vaikuttavat ympäristöön (esimerkiksi epäeettinen kuluttaminen). Toisaalta paheellisuuden tuntemus tulee sisältä: koetaan, että tehdään väärin itselle henkisesti tai fyysisesti (vaikkapa epäterveellisellä ruualla). Paheellisuuden kokemus on monisyinen aihe!

Viikonloppu ratkesi villiksi juhlimiseksi, sillä perjantaiset seminaarijatkot ja lauantaiset vuosijuhlat kutsuivat mukaansa. Kunkin kaupungin paikallisia juhlaperinteitä on aina mahtavaa seurata.

NEFA lahjoitti sisarelleen NEFA-Jyväskylälle vuosijuhlalahjaksi Napakairoja, haalarimerkkejä ja NEFA-kassin. Onnittelemme vielä uudelleen kypsään ikään ehtinyttä ainejärjestöä!

Ensi vuoden Kulo-seminaari järjestetään Helsingissä. Kulon puheenjohtajaksi syyskokouksessa valittiin NEFA-Helsingin Veera Kujansuu, ja hallitukseen NEFA-Helsingistä Roope Kotiniemi, Mythoksesta Roope Rouvali ja Kontekstista Stella Sironen. Lisäksi kullekin toisten kaupunkien järjestöille valittiin edustajat. Kulo tulee siis vuonna 2019 olemaan vahvasti läsnä Helsingissä, pysykää siis kuulolla ja tutustukaa Kulon sivuihin http://kulory.fi!

 

Vastaa