Nefan Maaliskuun kuukausitiedote

English version below ⬇️

Moi ja mukavaa maaliskuuta! 🌞 Tässä kuussa on jälleen luvassa perinteiset Nefa-kahvit. Niiden jälkeen kuukausittaisella museovierailulla päästään tällä kertaa ihailemaan kuvataidetta.

Maaliskuun tapahtumat lyhyesti:

1) Nefa-kahvit 9.3.

2) Ateneum-ekskursio 11.3.

1) Nefa-kahvit 9.3.

Tervetuloa viettämään aikaa, juomaan ja syömään kansatieteellis-folkloristisessa seurassa maanantaina 9.3. kello 13-16! Tarjolla on kahvia, teetä ja pientä purtavaa. Kahvit ovat tuttuun tapaan Topelian C-rapun toisen kerroksen kahvihuoneessa.

Jos tarvitset esteetöntä reittiä kahvihuoneelle, ota yhteyttä esimerkiksi sähköpostilla osoitteeseen nefa-hallitus@helsinki.fi.

Kahveilla noudatetaan turvallisen tilan periaatteita. Tapahtuman tasa-arvo- ja turvallisuusvastaavana toimii Saga Jacksen (saga.jacksen@helsinki.fi).

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/665013637372764/

MITÄ? Nefa-kahvit

MISSÄ? Topelian C-rapun toisen kerroksen kahvihuoneessa (Unioninkatu 38)

MILLOIN? Maanantaina 9.3. klo 13-16

2) Museoekskursio Ateneumiin 11.3.

Ateneum on maan tunnetuin taidemuseo ja Suomen taiteen koti. Siellä on kattavat maalaukset 1800-luvulta moderniin.

Ensimmäiseksi näemme Suomen rakastetuimmat klassikot uudessa valossa. Näyttely johdattaa kävijän läpi Suomen taiteen kehityskulun vuodesta 1809 aina 1970-luvulle asti. Näyttelyssä Suomen taiteen tarina kytketään taiteen kansainväliseen kehitykseen ja yhteiskunnallisiin tapahtumiin. Esillä ovat rinta rinnan kotimaiset ja kansainväliset mestariteokset kuten Le Corbusierin Kaksi naista (1939), Hugo Simbergin Haavoittunut enkeli (1903), Edvard Munchin Kylpeviä miehiä (1907–08) ja Vincent van Goghin Katu, Auvers-sur-Oise (1890).

Pääsemme tutustumaan Natalia Goncharovan (suom. Gontšarova) maalauksiin. Natalia Goncharova (1881–1962) tunnetaan Venäjän avantgarde-taiteen keskushahmona, joka inspiroi niin Venäjän kuin Länsi-Euroopan kokeellisia taiteilijoita. Esille saadaan laajasti taiteilijan teoksia 1900-luvun neljältä ensimmäiseltä vuosikymmeneltä

Rohkea ja innovatiivinen Gontšarovan tuotanto vaikutti aikalaisiinsa ja ylitti 1900-luvulle ominaiset taiteenväliset rajat. Näyttely keskittyy taiteilijan innovatiivisimpaan kauteen 1900-luvun alusta 1920-luvulle, jolloin hän inspiroi yhtä lailla Venäjän kuin Länsi-Euroopan kokeellisia taiteilijoita. Näyttelyssä nähdään yli sata teosta, joihin kuuluu paljon maalauksia, mutta myös kuvituksia, pukuja, lavastusluonnoksia ja balettitaltiointeja. Lähes kaikki näyttelyn teokset nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa

Mutta myöskin moderni identiteetti -pienoisnäyttelyyn, jossa on Ateneumin kokoelmaan vuosina 2016–2019 hankittuja teoksia. Näyttely sisältää teoksia 17 taiteilijalta vuosilta 1908–1966. Heitä ovat muun muassa Birger Carlstedt, Ragni Cawén, Eva Cederström, Magnus Enckell, Gunvor Grönvik, Ole Kandelin, Elga Sesemann ja Hugo Simberg.

Näyttelyn teoksia yhdistää 1900-luvulle ominainen minuuden etsintä, moderni identiteetti, johon liittyy häilyminen turvalliseksi koetun vanhan ja epävarmuutta tuovan uuden välissä. Sosiologi Zygmunt Bauman (1925–2017) on käsitellyt minuuden muutoksia puhumalla jäykästä ja notkeasta modernista.

MITÄ? Vierailu Ateneumin taidemuseossa

MISSÄ? Kaivokatu 2

MILLOIN? Keskiviikkona 11.3. klo 17-

 

In English:

1) Coffee time with Nefa 9.3.

You are welcome to spend time, drink and eat in ethnologic-folkloristic company on Monday 9.3. at 13-16! We offer coffee, tea and something small to eat. As usual, the event is held in the second floor coffee room of Topelia’s C-stairs.

If you need an accessible route to the coffee room, contact us at nefa-hallitus@helsinki.fi.

The event follows Nefa’s principles of a safe space. In the case of facing harassment or discrimination you may contact Saga Jacksen (saga.jacksen@helsinki.fi).

Facebook event: https://www.facebook.com/events/665013637372764/

WHAT? Coffee time with Nefa

WHERE? In the second floor coffee room of Topelia’s C-stairs (Unioninkatu 38)

WHEN? On Monday 9.3. at 13-16

2) Museum excursion to Ateneum 11.3.

We will visit the Ateneum art museum.

The Ateneum Art Museum has the country’s oldest and largest art collection. The collections exhibition presents well-loved classics alongside seldom-exhibited works of art. It draws new parallels and highlights works that have not been on show for a long time.

There will be different contemporary art exhibitions, from international and national stars, like Natalia Goncharova (1881–1962) who is known as a central figure in Russian avant-garde art, inspiring experimental artists in both Russia and Western Europe. The exhibition offers a comprehensive overview of the artist’s work from the first four decades of the 20th century. Before coming to the Ateneum, the exhibition is on display at Tate Modern in London and the Palazzo Strozzi in Florence.

The Modern Identity small-scale exhibition presents works acquired for the Ateneum collection between 2016 and 2019. The exhibition includes works by 17 artists, dating from the period between 1908 and 1966. The artists featured include Birger Carlstedt, Ragni Cawén, Eva Cederström, Magnus Enckell, Gunvor Grönvik, Ole Kandelin, Elga Sesemann and Hugo Simberg.

WHAT? An excursion to the Ateneum Art Museum

WHERE? At Kaivokatu 2

WHEN? On Wednesday 11.3. at 17-

 

Vastaa