WebOodin alasajo syyskuussa 2021 etenee

WebOodi ei ole enää käytössä. Helsingin yliopisto korvasi WebOodin uudella Sisu-opintotietojärjestelmällä (sisu.helsinki.fi) 31.5.2021.

Opiskelijoille

Sisu-ohjeet opiskelijoille:
https://studies.helsinki.fi/ohjeet/artikkeli/sisu-opiskelijalle
Opiskelijat voivat olla yhteydessä opiskelijaneuvontaan:
https://studies.helsinki.fi/ohjeet/artikkeli/opiskelijaneuvonta
Saavutettavuusongelmissa otathan yhteyttä erityisjärjestelyihin: https://studies.helsinki.fi/ohjeet/artikkeli/erityisjarjestelyilla-lisatukea-opiskeluun 

Opettajille

Sisu-ohjeet opettajille:
https://teaching.helsinki.fi/ohjeet/artikkeli/sisu-opettajalle
Arviointiin liittyvää tukea saa osoitteesta:
arviointi@helsinki.fi. Arvioinnin tukipalvelu neuvoo opettajia laajasti digipedagogiikkaan sekä arvioinnin sähköisiin järjestelmiin liittyvissä kysymyksissä. Lisätietoa arvioinnista ja sen tuesta:
https://teaching.helsinki.fi/ohjeet/artikkeli/sisu-opettajalle#paragraph-5355 

Hallintohenkilöille

Tiedoksi hallintohenkilöille, että WebOodiin pääsee 1.9.2021 alkaen vain VDI:n kautta. Mikäli huomaat syyskuussa, ettei sinulla ole pääsyä enää WebOodiin ja tarvitset sieltä tietoja edelleen, lähetä viesti, jossa mukana myös käyttäjätunnuksesi os.
opiskelijarekisteri
@helsinki.fi

 

Rekisteri on vaihtunut Oodista Sisuun

Alkaen 31.5. 2021 Helsingin yliopiston uusi virallinen opiskelijarekisteri on Sisu.

Oodin lukukäytön alettua 18.5. kaikkea, mitä on voinut tähänkin saakka Oodista katsoa, voi katsoa
jatkossakin voimassa olevin käyttäjäoikeuksin, mutta Oodissa olevia tietoja ei voi eikä saa päivittää muuta kuin Oodin pääkäyttäjien toimesta opiskelijarekisterissä. Jatkossa oikeuksia haetaan vain Sisuun.

Lisätietoa Sisusta:
opiskelijoille: https://studies.helsinki.fi/ohjeet/artikkeli/sisu-opiskelijalle
opettajille: https://teaching.helsinki.fi/ohjeet/artikkeli/sisu-opettajalle

Oodia koskevissa ongelmatilanteissa otathan aina ensin yhteyttä os. opiskelijarekisteri(at)helsinki.fi.

Ilmoittautumisten vahvistaminen, jotta opiskelijat näkevät ilmoittautumistensa aikataulut

Opintoni-sivulla ilmeneviin ongelmiin, joissa opiskelijat eivät näe ilmoittautumistensa aikatauluja, selvisi syy: Opintoni hakee ilmoittautumiset Sisusta ja Oodista Sisuun siirtyvät vain vahvistetut ilmoittautumiset sekä sellaiset varsinaiset ilmoittautumiset, joissa ei ole automaattivahvistus päällä.

Huomattiin, että joillakin kursseilla on kuitenkin käytössä automaattivahvistus ja päällä valinta “ilmoittautumiset vahvistetaan automaattisesti ilmoittautumisjärjestyksen perusteella alkaen päivästä“. Todetuissa tapauksissa päivämäärää ei ole kuitenkaan annettu, joten ilmoittautumiset vaihtuvat vahvistettu tilaan vasta ilmoittautumisajan päätyttyä. Tämän vuoksi opiskelijat eivät näe kalentereissaan kurssiensa aikatauluja, sillä varsinaiset ilmoittautumiset eivät siirry Oodista Sisuun eivätkä sitä myötä myöskään Opintoihin, mikäli automaattivahvistus on päällä. Automaattivahvistusta ei saa valita tilanteissa, joissa ilmoittautumiset vahvistetaan vasta kurssin alkamispäivämäärän jälkeen. Tilannetta selvitellään ja ohje ilmoittautumisten vahvistamisiin löytyy tästä.