WinOodin käyttöjärjestelmäksi Windows 10

Hei,

VDI-ylläpito vaihtoi WinOodin käyttöjärjestelmäksi Windows7:n tilalle uuden version Windows10 huoltokatkon aikana ma klo 8-10. Koska Windows10 on hieman raskaampi käynnistymään vdi-ympäristössä, niin avautuminen uuteen koneeseen saattaa olla vähän hitaampaa. Näytön alkutekstit ohjaavat avautumista.

Huomaathan, että kun aiemmalla Windows7 käyttöjärjestelmällä vdi-työpöydän sulki väärin punaisella rastilla, niin uudelleen kirjautuessa vdi-työpöytä ei auennut, vaan järjestelmä antoi virheilmon (blocked by group policy).

Oikea sulkemistapa oli ja on edelleen työpöydän yläreunan Options painikkeen kautta valittava Disconnect and Log Off, jolloin vdi-työpöytä poistuu omalta koneelta yöpäivityksiä varten.

Uudessa Windows10 käyttöjärjestelmässä vdi-työpöydän voi sulkea myös SignOut tai ShutDown -painikkeiden kautta (ao. kuva) mikäli Options painiketta-> Disconnect and Log Off ei löydy vdi-työpöydän yläreunasta.

Terveisin

Oodi-tuki

 

*********

 

 

Oodin käyttökatko ke 18.12. klo 7.30-8

Käyttökatkon aikana on tarkoitus lisätä muistia kantakoneiden käyttöön, jotta oodi selviäisi paremmin ilmoittautumisten ruuhka-ajoista.

Under serviceavbrottet kommer serverns kapacitet att öka för att bättre kunna hantera den ökade trafiken under toppregistreringsperioder.

During the service break the server’s capacity will be increased in order to be able to better handle the increased traffic during peak registration periods.

Lukuvuoden 2020-21 opinto-oppaat ja tutkintorakenteet

  • Oodiin tehdään opintokokonaisuudet, opintojaksot ja opetustapahtumat
  • Oodiin tehdään lisäksi opinto-oppaat, johon nämä kokonaisuudet, opintojaksot ja opetustapahtumat liitetään
  • Tutkintorakennetta ei tarvitse tehdä Oodiin, mutta halutessaan koulutusohjelma voi sen sinnekin tehdä.

Toisin sanoen siis tutkintorakenteen mallintaminen Oodin opinto-oppaaseen on koulutusohjelman päätettävissä. Joissakin tapauksissa, esim. jos rakenteeseen ei tule suuria muutoksia, hoituu edellisen vuoden rakenteen kopioiminen samalla vaivalla kun tekee opinto-oppaan.

Lisätietoa opetusohjelmista