Opiskelu ja hyvinvointi -tutkimus 2018 on nyt käynnissä!

Opiskelu ja hyvinvointi -kyselyiden lähetys aloitettiin ma 12.3.2018. Tällä hetkellä yli 700 opiskelijaa on vastannut kyselyyn ja rekrytointi jatkuu 13.4.2018 saakka.

2 vastausta artikkeliin “Opiskelu ja hyvinvointi -tutkimus 2018 on nyt käynnissä!”

  1. Toivon,että tenttimahdollisuuksia olisi useammin.Jos on sairaana ilmoittauduttuaan tenttiin, eikä pääse yrittämään,seuraava mahdollinen tilaisuus yrittää menee kauaksi tulevaisuuteen.Sama tilanne,jos ei läpäise tenttiä.On toisinaan mahdotonta tietää,mitä tenttialueeseen kuuluu.Esimerkiksi maatalous-metsätietellisessä tiedekunnassa on usein tenttipäivinä ja voi yrittää jopa kolmea tenttiä samana päivänä.Tällaisia asioita olen kuullut ko.tiedekunnan opiskelijoilta.Olisiko mitenkään mahdollista sallia suoritusyrityksiä vapaammin,kuin nyt on mahdollista harvoina rästitenttipäivinä?Mielestäni opintouudistukset pahimmillaan viivästyttävät ja estävät opiskelijoita etenemästä opinnoissaan.Kerran jo hyväksyttävästi suoritettu saisi olla voimassa ilman kymmenen vuoden rajaa.Ei valmistuneiltakaan vaadita samoja asioita tentittäviksi aina uudelleen ja uudelleen muutaman vuoden välein alusta.Ne osiot,jotka ovat uutta tietoa,voitaisiin vaatia opiskeltavaksi.Kaikilla opiskelijoilla on varmasti tavoite valmistua erilaisista olosuhteista ja ympäristöistä huolimatta.Nykyinen käytäntö syrjii ja eriarvoistaa hankalissa olosuhteissa opiskelua yrittäviä.Tiedän,että kaikki eivät ole kestäneet tiedekuntamme erilaisia kovia ja vieläkin kovempia paineita.Itsemurhia jopa on tehty.Kolmekin samana lukukautena!On mielestäni erittäin hyvä,että tiedekunnassa on nyt päätetty kartottaa opiskelijoiden ongelmia.Tämä varmasti saa aikaan olosuhteiden ja käytäntöjen kehittämistä.Lääketieteellisessä kun on todella laaja-alaista tietotaitoa ja osaamista myös vaikeuksien selättämiseen.Nyt on mahdollista varata keskusteluaika opintopsykologilta.Ns.yliopistokiusaaminen on vähentynyt.
    Köyhyys kun vielä saataisiin pois opiskelijoita lamaamasta ja ajatuksia viemästä.

  2. Kiitos kommenteistasi ja kiinnostuksestasi tutkimukseemme. Koulutusohjelmissa noudatetaan tenttien suhteen yliopiston ja tiedekunnan yleisiä ohjeistuksia. Mikäli sinulla on erityistä ongelmaa, voit olla olla yhteydessä koulutusohjelmasi koulutussuunnittelijaan tai –johtajaan.

    Opiskelijoidemme hyvinvointi on meille tärkeää, siksi myös toteutimme Opiskelu- ja hyvinvointitutkimuksen.

    Tiina Paunio
    Opetuksesta vastaava varadekaani, psykiatrian professori

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *