Digijengi tapasi nimikkotutkijansa

Moikka kaikille!
Tänään tapasimme heti aamutuimaan oman nimikkotutkijamme Heidi Krzywacki:n. Hän on matematiikan didaktiikan yliopiston lehtori. Melkein koko digijengimme pääsi paikalle ja saimme mukavat keskustelut Heidin kanssa aikaan. Varattu 1.5 tuntia hurahti nopeasti. Joko te olette tavanneet nimikkotutkijanne?

Heidi on ollut mukana tekemässä uutta opetussuunnitelmaa. Hänen pääaineensa on ollut matematiikka. Meille luettavaksi annettu artikkeli käsitteli matematiikkaa ja uutta opetussuunnitelmaa matematiikan kannalta. Yllätyimme artikkelin aiheesta, koska lööppimme viittasi vahvasti digitalisaatioon ja oppikirjaopetukseen. Artikkeli ei juurikaan käsitellyt digitalisaatiota.

Saimme esitettyä Heidille monta etukäteen mietittyä kysymystä, mutta osaa kysymyksistä emme edes ehtineet kysyä. Digijengimme jäi vielä hetkeksi tapaamisen jälkeen purkamaan keskustelua ja kirjottamaan selkeämmin ylös vastauksia. Digijengi laittoi tietysti Skypen päälle niitä varten, jotka eivät fyysisesti päässeet osallistumaan.

Yllätyittekö te nimikkotutkijatekstienne aiheista? Olivatko ne aivan erilaisia kuin tutkimussuunnitelmanne aiheet?

Linnea/Digijengi

4 Replies to “Digijengi tapasi nimikkotutkijansa”

  1. Kyllä vaan! Meidän ryhmän lööppi puhui verkostojen luovuudesta, mutta nimikkotutkijamme artikkeli käsittelikin verkostoälykkyyttä. Mielenkiintoinen aihe sekin.
    Kaikki ryhmät joutuvat varmasti ajattelemaan uudella tavalla omaa lööppiään luettuaan tutkimusartikkelit ja tavattuaan nimikkotutkijat.

  2. Moikka! Meillä aihe osui hyvin lähelle tekemäämme tutkimussuunnitelmaa. Tutkimussuunnitelman aiheena oli lukiouudistuksen vaikutukset nuoren henkiseen hyvinvointiin ja mielenkiinnon kohteena oli myös nopeutuuko siirtyminen jatko-opintoihin pääsykoeuudistuksen myötä. Tutkijamme Heta Tuominen onkin tutkinut tavoiteorientaatioiden vaikutuksia koulumenestykseen ja hyvinvointiin.

    Uusi näkökulma meille aiheeseen oli motivaation keskeisyys koulumenestyksessä ja hyvinvoinnissa. Lukiouudistus tulee varmasti olemaan tutkimuksen kohteena tulevaisuudessa koulumenestyksestä ja hyvinvoinnista puhuttaessa. Innolla odotamme syventymistä aiheeseen entistä enemmän!

  3. Moikka! Kyllä Riikka Räisäsen todellinen tutkimus löi meidänkin Luonnonväri-asiantuntijaryhmämme ällikällä; ihotulehdukset eivät oikeastaan liittyneet tutkimukseen millään muotoa.

  4. Taisi lööppien tekijöillä ollakkin ideana vähän harhauttaa! Mutta se tästä tekikin juuri mielenkiintoista, eikö vaan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *