Kurssista

Seikkailulliset tervehdykset! Kurssin loppu alkaa jo häämöttää horisontissa ja pian on aika siirtyä joulun viettoon. Tämän syksyn kurssi on todellakin ollut antoisa, se on antanut paljon uusia näkökulmia tutkimiseen, oppimiseen ja opettamiseen. Ennen tätä kurssia ei olisi tullut mieleenkään miten paljon erilaisia tapoja on opettaa ja oppia. Oppimista tapahtuu niin oppilaitoksissa, kuin myös niiden ulkopuolella, mikä tulee ilmi meidän nimikkotutkijan artikkelissa. Kokemusoppiminen oli minulle aivan uusi asia ja sen takia erityisen kiinnostava aihe.

Tieteellinen tutkimus on kuitenkin ollut se kurssin pääaihe kokoajan, ja se onkin tässä syksyn mittaa tullut hyvinkin tutuksi, niin Tutkimuksen Voimasanat-teoksen kautta, kuin lähitapaamisten ja nimikkotutkijoiden artikkelien muodossa. Tärkeintä kuitenkin mielestäni oli yhdessä ryhmänä toimiminen sekä uusien haasteiden kohtaaminen. Mielenkiintoista oli myös perehtyä Suomessa tehtävään kasvatustieteelliseen tutkimukseen sekä tutkijoihin. Kurssi oli erityisen mukavasti toteutettu, koska se poikkesi perinteisistä luento kursseista ja Minerva-tori tilaratkaisuna suorastaan kutsui vuorovaikutukseen. Oli mukavaa myös kun pääsi työskentelemään ja tutustumaan toisen opintosuunnan opiskelijoihin, ja sen avulla saimme kaikki varmasti uusia näkökulmia niin kurssin töihin, kuin muihinkin opiskeluihin. Yhteistyömme parani myös huimasti kurssin aikana.

Tutkijatenttiäkin jännitettiin paljon ja pohdittiin osuvia kysymyksiä, ja hyvinhän se loppujen lopuksi meni. Vaikka aluksi olikin varmasti jännitystä ilmassa, niin äkkiä tutkijatentti muuttui ilmapiiriltään rennoksi. Mielestäni haastoimme hyvin tutkijaamme Hanna Posti-Ahokasta, ja kaikki ryhmästämme pääsi ääneen. Kiitokset hänelle mukavasta ja antoisasta tutkijatentistä. Olisi ollut mukava tavata myös hänet henkilökohtaisesti, mutta välimatkaa häneen oli yli 250 kilometria. Välimatka ei ollut kuitenkaan este hänen kanssaan kommunikointiin ja tutkijatenttiin, kiitos Skypen.

Kaikenkaikkiaan kurssi on ollut mielestäni tosi antoisa ja mielenkiintoinen, ja siitä on varmasti hyötyä jatkossa. Tästä on hyvä lähteä kohti tutkivaa työtapaa!

Mikko/Seikkailijat

One Reply to “Kurssista”

  1. Kohti tutkivaa työtapaa kohti lähdetään myös täällä! On hienoa, kun huomaa miten porukka on oppinut ja osa jopa kovasti innostunut erilaisista tutkimuksista. Ryhmätapaamisilla on huomannuut niin innostunutta porukkaa kriittisin ja loistavien mielipiteiden kanssa. Muistan itse kurssin alussa, kun epäilin vähän koko tulevaa kurssia ja sen tarjoamia tehtäviä. Turhaa epäilin, oikeestaan olen oppinut niistä kaikesta jotain hyvää mikä auttaa minua etenemään opinnoissani. Tieteellisen tutkimuksen saloihin syventyminen on ollut itseasiassa aika mielenkiintoista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *