Palovammoja ja muhkuraisia teitä

Tuomas Aivelo, Madagaskar 

Tunkkaisen ja savuisen Antananarivon jälkeen suunnistimme tiistaina kohti pohjoista, Mahajangan kaupunkia. Herttainen rannikkokaupunki on kiireen ja pölyn jälkeen mukava kokemus. Pohjoisen asukkeja vain vähän häiritsee kuumuus, ja omalle osalleni osui myös auringonpaahteessa kärähtäminen. Tanan leppeään sateisen ilman jälkeen kolmekymmentä astetta ja zeniitissä porottava aurinko on musertava.

Matka Tanasta tänne kesti kaksitoista tuntia taxi-broussen kyydissä. Taxi-brousse on paikallinen minibussi, jonka laatu vaihtelee viihtyisästä karmeaan. Tänään matkasimme uimarannalta katsomaan Cirque rougea, komeaa punaisen, violetin ja vaaleanpunaisen sävyissä hohtavaa kalliomuodostelmaa.Paluumatka sujui autenttisissa tunnelmissa hajoamispisteessä olevan taxi-broussen kyydissä. Tiet olivathuonossa kunnossa, kuka niitä nyt upouudella autolla ajelisikaan.

Turisteillessa on silmiinpistänyt pari paikallisen elämän piirrettä. Mitä tahansa haluaa ostaa, turisteilta pyydetään aina ensin julkeaa ylihintaa. Jos toteaa hinnan olevan kallis, taksa putoaa heti kymmenykseen. Paikalliset ovat myös selkeästi jakautuneet rikkaisiin ja köyhiin. Kaupungin laitamilta löytyy äärimmäisen köyhiä slummialueita, mutta marketissa voisi hyvinkin kuvitella olevansa länsimaissa: hyvinpukeutuneita paikallisia ostamassa länsimaisen kalliita Findus-tuotteita

Pohjoisen reissumme perimmäinen tarkoitus on vierailla Ankarafantsikan kansallispuistossa. Matkaamme sinne huomena ja sunnuntaina palaamme Tanaan aloittelemaan kurssia. Ankarafantsika on ainakin kuvausten perusteella hieno ja ainoa suojeltu kuiva metsäalue Madagaskarilla. Omiin odotuksiin kuuluu eniten makien ja kameleonttien näkeminen.

Valitettavasti tämä merkintä jää liian lyhyeksi: nettikahvilan hinnasto ja ranskalainen nappaimisto aiheuttaa liikaa harmaita hiuksia. Ensi viikolla pääsen hotellin langattoman netin pariin. Ehkäpä samalla laitan kansallispuistokokemuksien kera muutaman kuvan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *