Susanna

Oppimispäiväkirjaa ensimmäisiltä viikoilta:

Omalle vastuulleni tuli ensimmäisessä vaiheessa metaosuudesta Yammer-ryhmän ja OneNote-ryhmän perustamiset, projektisuunnitelman teko OneNoteen ja lisäksi Juuson avustaminen aineistohauissa Zoteron yhteiskirjastossa. Ongelmia tuli, kun en saanut macillani OneNotea kokonaisvaltaisesti toimimaan. Selvisi, että koneelle pitäisi asentaa paikallisesti Office2016 -paketti, mutta tämä ei aluksi onnistunut, koska macissäni oli vanha käyttöjärjestelmä, joka ei mahdollistanut Office2016:n lataamista. Lopulta järjestelmäpäivityksen jälkeen alkoi sujua, tosin selvisi ettei macin versio OneNotesta mahdollista kaikkia toimintoja (esim. “draw”-valikko ja “screen clipping” -toiminto puuttuvat), joten projektisuunnitelmamme on nyt hyvin “suoraviivainen”.:)

Olen saanut apua Yammerin “tietotekniikan vertaistuki” -ryhmästä, siellä kysymyksiin on tullut vastaus todella nopeasti. Kaikenlainen selvittely (mistä mikäkin ongelma voi johtua) on myös ollut opettavaista, vaikkakin työlästä.

Zoteroa olen yrittänyt opetella opasvideoiden avulla ja kokeilemalla, mutta siihen liittyy vielä paljon avoimia kysymyksiä. Olen saanut pdf:iä liitettyä “itemeihin”, mutta vain oman koneen kautta.

Neljäs viikko:

Zotero on tullut tutuksi, mutta sen yhdistäminen Google Docsiin ja myös wordin mac-version viimeisimpään päivitykseen on osoittautunut hankalaksi. Näiden ongelmien selvittely jatkuu.

Olen hakenut Zoteroon materiaalia FSD/Aila -tietokannasta, tutustunut kvalitatiiviseen aineistoon ja osallistunut alustavan tutkimustekstin kirjoittamiseen Google Docsissa, päivittänyt projektisuunnitelmaa OneNotessa ja pitänyt yhteyttä muuhun porukkaan Yammerissa. Ryhmän tapaamiset (kerran tai kaksi viikossa) ovat olleet tehokkaita.

Viides viikko:

Zotero-ongelmat ratkesivat pitkälti, kun asensin standalone-version koneelleni. Joitain ongelmia on edelleen, viittaukset tulevat vähän missä sattuu muodossa tekstin oheen, näiden ongelmien selvittely jatkuu. Viikon aikana olen tehnyt vertaisarvioinnit moodleen, tsekannut joitain kirjallisuuskohtia ja vääntänyt edelleen Zoteron kanssa.

Kuudes viikko:

Työn viimeiset hiomiset ja päivitykset, viimeisessä tapaamisessa teimme mm. plagiaatintunnistuksen. Eemi jättää työn kokonaisuudessaan maanantaina 25.4.