Meta-osiosta kommentteja ja fiiliksiä

Realtimeboard: kirjautuminen onnistui hyvin, koska moodle-sivuilla annetut ohjeet olivat yksinkertaiset. Projektisuunnitelman työkalu oli yksinkertainen muutaman virheellisen suorituksen jälkeen. Projektisuunnitelmassa päädyin lopulta käyttämään pohjaa, jossa oli pieniä post it-lappuja, joihin pystyi kirjoittamaan prosessia. Näissä tila oli melko pieni ja havaitsin, että jos projektisuunnitelma olisi ollut muutamaa post it -lappua suurempi, esitys olisi muodostunut melko sekavaksi. Keskityin lähinnä tutustumaan toimintoihin, jotta pystyn tarvittaessa jatkossa esittelemään kyseistä työkalua ryhmälle. Muut ryhmäläiset olivat pyynnöstäni käyneet kirjautumassa seuraavan viikon aikana itse realtimeboardiin myös.

 

Yammer: kirjautuminen onnistui Yammeriinkin hyvin, jälleen kiitos erittäin selkeiden ohjeiden moodle-oppimisympäristössä. Osasin myös luoda ryhmän, josta tunsin suurta ylpeyttä. Itselläni on perus atk-taidot enkä ole aikaisemmin käyttänyt mitään näistä tämän kurssin ohjelmista minimaalista spss-kokemusta lukuunottamatta enkä muutoinkaan liiemmin surffaile netissä. Yammer vaikutti ensinäkemältä Facebook-kopiolta, jopa sivuston väritystä myöten. Yammer vaikutti helppokäyttöiseltä ja hyvältä ohjelmalta tarkoitukseen nähden. Ohjasin ryhmäläiset luotuun ryhmään, mutta tällä hetkellä moodle tuntuu luontevalta tavalta kommunikoida, koska sivut päivittyvät koko ajan ja niitä täytyy seurata lähes päivittäin muutenkin. Siten voi varmistaa, että jos kirjoittelee ryhmäläisille moodleen, niin he lukevat viestit.

 

Zotero: Samanlaiset kokemukset kuin yammerin ja realtimeboardin kanssa kirjautumisen osalta ja ryhmän luomisen osalta. Ryhmäläiset olivat jo myös löytäneet tiensä Zoteroon. Uskon, että tätä käytämme jatkossa etenkin kirjallisuusosiossa. Itse olen aikaisemmin tutustunut Refworksiin, mutta zotero vaikuttaa helppokäyttöiseltä ja hyvältä ohjelmalta tarkoitukseensa myös.

 

Yliopiston blogi: turhautuminen oli käsin kosketeltavissa, kun kokematon tietokoneen käyttäjä yritti luoda blogia siinä onnistumatta. Olin tietysti aiemmista kokemuksista johtuen täysin vakuuttunut, että ongelmat johtuvat käyttäjästä. Sähläsin tämän kanssa turhankin pitkään kokeillen copy/pastella ja kirjain kirjaimelta kirjoittamalla salasanaa ja käyttäjätunnusta. Luin uudelleen ja uudelleen ohjeistusta ja pettymys oli suuri, kun en saanut ongelmaa ratkaistua. Hätäpäissäni laitoin sekä moodleen että vastalöydettyyn yammeriin opettajalle avunhuutoja, joihin tulikin vastaus nopeasti ja hän kertoi, että ongelma ei ole käyttäjässä vaan itseasiassa salasanoissa ja tunnuksissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *