Tämä maukas kasvispiirakka sopii hyvin kesälomatunnelman kruunaajaksi, sillä parhaimmillaan se on tietenkin tuoreista, kotimaisista kesäkasviksista valmistettuna.
**
Kesäloman kasvispiirakka
Tarvitset:
– Valitsemasi piirakkapohjan
– Täytteeseen:
Kesäkurpitsaa, sipulia, valkosipulia ja paprikaa kuullotettuna. Määrät riippuvat hieman piirakkavuoan koosta, perusvuokaan sopii ehkä noin 1 iso sipuli, pari valkosipulin kynttä ja reilu puolikas paprikaa ja reilu puolikas kesäkurpitsaa.
Lisäksi fetajuustoa 100-200g murusteltuna ja 1dl mustia oliiveja pilkottuna.
Sekoita täytteen aineet yhteen ja kaada piirakkapohjan päälle. Lisäksi valmista munakermaseos: 2 kananmunaa, 2dl kermaa, rkl yrttisekoitusta ja hieman mustapippuria.
Kaada täytteen päälle
Paista 200 asteessa noin 40-50 minuuttia.
***
Aurinkoista kesää kaikille ja kiitos kun olette seuranneet blogia kevään ajan! Nähdään syksyllä!
Iloisin terveisin,
Sini ja Sofia
Ympäristövaliokunnan tiedottajat
Ympäristövaliokunnan tiedottajat