Maarit Mäki

Kuka olet ja mitä teet ja kuinka kauan olet työskennellyt eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa?

Maarit Mäki

Maarit Mäki

Olen Maarit Mäki, kliinisen tuotantoeläinlääketieteen osaston osastosihteeri, työskennellen opintoasioiden ja yleishallinnon pyörteissä. Työ on vienyt minua kartanosta kartanoon vuodesta 1986. Hautjärven kartanosta siirryin Saaren kartanoon vuonna 1996.

Mitkä asiat nousivat esiin työssäsi v. 2014?

Päällimmäisenä ilon aiheena on mieleeni jäänyt loppuvuodesta tullut tieto kauan kaivatun tuotantoeläinsairaalan remontin toteutumisen varmistumisesta. Tämän tiedon otimme suurella ilolla vastaan. Viime kesänä työpaikkani Saaren kartano kävi läpi mittavan perusparannusremontin.   Kartano sai julkisivuremontissa uuden kuparisen katon ja kauniin kartanonkeltaisen värityksen, myös ulkovalaistusta lisättiin. Remontin sijasta voisi sanoa, että täysin uudelta pohjalta lähdettiin rakentamaan uutta Helsingin yliopiston sisäistä intranettiä. Tiedekunta oli etunenässä siirtynyt Almasta uuteen, visuaalisempaan Flammaan jo aikaisemmin. Osastoilla Flammaan siirtymistä työstettiin pitkin kevättä ja toukokuussa sivut julkaistiin.

Mikä on parhainta työssäsi?

Parasta työssä on monipuolisuus ja tiimihenkisyys. Työpäivä on sopivasti sekoitus päivän aikana hoidettavia rutiineja ja toisaalta vaihtuvia tilanteita. On mukava työskennellä tiiviissä yhteistyössä työkavereiden kanssa. Koen, että meillä on hyvä työyhteisö ja välitön työilmapiiri.

Mitkä ovat suunnitelmasi vuodelle 2015?

Vuodesta tulee erittäin mielenkiintoinen. Tuleva Tuotantoeläinsairaalan remontti tuo tullessaan varmasti omat haasteensa meidän kaikkien Saarelaisten työpäiviin ja tulee vaikuttamaan myös opiskelijoiden päivän kulkuun. Muutoksen tuulia puhaltaa myös hallintohenkilöstöön kohdistuvan ”Osaamisen hallinnan kehittämisprojektin” tiimoilta. Nähtäväksi jää miten projekti lähtee etenemään.

Yhtenä kevään merkkinä on käytännön kokeet. Tämä vaatii varsinaista tiimityötä sillä tapahtuma sitoo opiskelijoiden lisäksi joukon opettajakuntaa ja muuta henkilökuntaa yhtäaikaisesti. Itse toimin käytännön kokeen ”äänitorvena”. Toivottavasti tästä ei jää yhdellekään opiskelijalle pysyviä traumoja.