Eläinlääkisläisen kevättunnelmia

Kevät etenee vinhaa vauhtia ja pientä väsymystäkin alkaa olla ilmassa ainakin omalla kohdallani. Ruuansulatuskurssi jäi juuri vähän aikaa sitten taakse ja nyt pääsemme syvemmälle hormonien ja erilaisten säätelymekanismien monimutkaiseen maailmaan homeostaasi ja lisääntyminen-kurssin myötä. Päivien päätteeksi päässä vain viliseekin kaikenlaisia kaavioita ja hienoja termejä niin, että sinne ei paljon muuta mahdukaan. Onneksi kesälomaan ei ole enää pitkästi matkaa ja sitten saa työntää tenttikirjat vähäksi aikaa kaapin perukoille.

Kesällä ei ole kuitenkaan edessä pelkkää lomailua, sillä heti kesäloman alussa minulla on edessä kahden viikon navettaharjoittelu. En aivan kyllä malttanut odottaa kesän alkua vaan kävin hiihtolomalla ottamassa pienen varaslähdön ja tutustumassa tilaan jo etukäteen. Sillä reissulla pääsin myös ensimmäistä kertaa kokeilemaan lypsämistä. Hieman on vielä tekemistä ennen kuin se alkaa käydä sujuvasti, mutta harjoittelussa tulee varmasti lisää kokemusta. Navettaharjoittelun lisäksi loppukesästä on edessä samanmittainen reissu sikalaan. On siis varmasti tulossa mieleenpainuva kesä

Mutta ei kaikkea toimintaa tarvitse odotella kesään asti, kun me ykköset pääsemme pian tositoimiin varsasitterikurssin muodossa. Kurssi on valinnainen, mutta ei varmaan ole hirveä yllätys, että juuri kukaan ei ole jättänyt sitä valitsematta vuosikurssiltamme. Tehtävänämme on kevään mittaan mennä pienissä ryhmissä hevossairaalalle auttelemaan sairaiden varsojen hoidossa. En malta odottaa ensimmäisiä vuorojani, mutta vähän jännittää miten väsyneeksi meno menee koulupäivien sekaan ripoteltujen yövuorojen jälkeen.

Vapaa-ajallakaan en ole välttynyt eläinten kanssa puuhastelulta, sillä osallistuin kissakerhon järjestämään kissojenkäsittelyharjoitukseen, Pitkän linjan koiraihmisenä harjoitus tuli kyllä todellakin tarpeeseen, sillä en ole koskaan aiemmin tullut ajatelleeksi, miten vähän minulla on kokemusta kissoista. Voi olla etten aivan täysin vielä päässyt sisälle kissojen sielunelämään, mutta ainakin olen jo vähän lähempänä sitä.

Lopuksi muistuttaisin, että hakuajan viimeiset rippeet alkavat olla käsillä. Jos siis vielä mietityttää, olisiko eläinlääkis sinua varten, niin pistä ihmeessä hakemusta menemään. Jos näistä kirjoitteluista ei ole vielä käynyt ilmi niin täällä on kivaa!