Yhteenvetoa

Kurssin loppu häämöttää, projekti saatiin tehtyä ja esiteltyä. Viimeiseen blogikirjoitukseen päätimme kaikki suorittaa vähän itsearviointia sekä oman että ryhmän työskentelyn ja projektin etenemisen osalta. Vaikuttaa siltä, että projekti oli kaikille ryhmäläisille hektinen mutta positiivinen ja opettavainen kokemus. –Roope, Emilia, Lassi ja Johannes

Omalta osaltani työ tuntui melko haastavalta. Tarkan informaation löytämisessä tuntui olevan hieman vaikeuksia. Onneksi saimme apua henkilöiltä, jotka olivat aikasemmin perehtyneet aiheeseen. Ryhmätöiden tekeminen etäyhteyksien välityksellä on aina hieman haastavaa, mutta tälläisissä projekteissa oppii nopeasti ja tuntuu, että olen vihdoin pääsemässä jyvälle parhaimmista keinoista.

En pääse lopullisen power point-esitelmän pitämiseen mukaan, joten oma työpanokseni tuntui ehkä vähän epäreilun pieneltä verrattuna muihin ryhmäläisiini. Lopputulos näytti mielestäni selkeältä kokonaisuudelta ja uskon esityksen olevan hyvin mielenkiintoinen. Alussa oli pientä haparointia, mutta muuten pysyimme hyvin aikataulussa ja ryhmämme toimi hyvin yhdessä. Aiheemme oli mielenkiintoinen ja opin paljon uutta, erityisesti ekotoksikologian saralla tuli paljon uutta informaatiota.

-Johannes

Kurssi tuntui alusta asti jotenkin etäiseltä ja olemattomalta kun luentoja ei ollut ja ohjeita projektityöhönkin oli mielestäni kovin vähän. Saimme kuitenkin ryhmän kasaan ja projektin aluille melko nopeasti. Ongelmia projektin tekemisessä tuotti mielestäni eniten pitkät välimatkat ryhmän jäsenten välillä. Saimme kuitenkin olosuhteista huolimatta aikaan todella hyvän esityksen seminaariin. Voin sanoa olevani todella tyytyväinen omaan ja ryhmäni työskentelyyn.

-Lassi

Aluksi projektityön alkuun saaminen tuntui aika haastavalta. Kevät on kiireistä aikaa monille, joten erityisesti aikataulutuksen kanssa oli ongelmia. Mielestäni lopputulos olisikin voinut olla hiukan parempi, jos kurssille olisi varattu enemmän aikaa.

Alun jälkeen kaikki sujui kuitenkin hyvin, ja saimme hyvän projektityön kasaan. Opin paljon uutta erityisesti ekotoksikologiasta. Oli myös hienoa huomata, kuinka aiheen asiantuntijat tarjosivat mielellään apua sitä pyydettäessä. Kurssista on varmasti hyötyä tulevia projektityökursseja ajatellen.

-Emilia

Projektityön aloittaminen oli vähän hankalaa. Ei vielä oltu ihan perillä siitä, mitä olisi tarkoitus tehdä, ja aihekin rajattiin uudestaan pariin otteeseen. Lisäksi pitkät välimatkat ryhmäläisten välillä sekä aikatauluongelmat toivat omat haasteensa. Onnistuttiin kuitenkin lopulta jakamaan kaikille omat tehtävänsä, ja projekti alkoi edetä hyvää vauhtia. Aihe oli haastava ja ainakin minulle siinä oli paljon uutta omaksuttavaa tietoa. Saimme kuitenkin paljon hyvää materiaalia kerättyä, ja apua aina pyydettäessä. Olen tyytyväinen lopputulokseen ja muiden ryhmäläisten työpanokseen.

-Roope

Tietoa kirjoittajasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *