Loppusuoralta maaliin – ajatuksia ja itsearviointia

Loppuseminaari on nyt ohi ja työt esitelty. Oli kiinnostavaa nähdä mitä muut olivat saaneet aikaan ja kaiken kaikkiaan seminaari oli sisällöltään antoisa ja mielenkiintoinen. Oma esiintyminen jännitti meitä hieman, mutta loppujen lopuksi kaikki sujui hyvin ja onnistuimme vetämään esityksemme läpi annetussa 20 minuutissa.

Fiilistellään projektin kulkua vielä hetki. Ensimmäinen viikko lähti liikkeelle hieman kankeasti, mutta sen jälkeen projekti tuntui etenevän tasaisesti kuin omalla painollaan. Kun tiedonhaku oli saatu vauhtiin, tehtävien jakaminen ryhmän jäsenten kesken auttoi aiheen rajaamisessa ja sai myös projektista hieman helpommin lähestyttävän. Olimme kaikki erittäin kiinnostuneita Kujalan kaasuihin liittyvästä problematiikasta, ja lopulta  projektiin oli niin mukava tarttua, että muut tehtävät jäivät usein taka-alalle. Ryhmätyö sujui saumattomasti ja jokainen ryhmän jäsen tuntui panostaneen työhön yhtä paljon.

Projekti oli meille ensimmäisen vuoden opiskelijoille kokemuksena luultavasti lähimpänä sitä, mitä työelämä tulee jonakin päivänä tuomaan tullessaan. Haluamme mainita tämän ehdottomana plussana, sillä vaikka haaste tuntui aluksi melkoiselta, on hyvä oppia ja saada kokemusta projektityöskentelystä jo varhaisessa vaiheessa. Se myös motivoi jatkamaan opiskelua ympäristötieteiden parissa!

Haastetta riitti sopivasti ja olemme tyytyväisiä kokoamaamme esitykseen sekä koko prosessiin. Ainoastaan aikaa olisi voinut olla käytettävissä hieman enemmän, jolloin aiheeseen olisi voinut paneutua vieläkin paremmin. Ajan puutteen takia tenttiin valmistautuminen on jäänyt lähes kokonaan projektin varjoon eli seuraavaksi siis luentotallenteiden ja -kalvojen pariin!

Kiitos kaikille antoisasta loppuseminaarista ja hyvää kesää!

T. Reija, Petra, Meeri ja Jutta

Tietoa kirjoittajasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *