Projektityö Hennalan kaavoitusvaiheen hulevesisuunnitelman suunnittelemisesta

Ajattelimme, että haluaisimme tutustua hulevesisuunnitelman tekemiseen ja tehdä projektinamme suuntaa-antavan hulevesisuunnitelman Hennalan uudistuvalle kasarmialueelle. Työssä pääsemme paneutumaan tarkemmin hule- ja valumavesiin sekä veden kulkeutumiseen kaupunkiympäristössä. Aihe kiinnostaa kaikkia todella paljon ja on kiehtovaa suunnitella ryhmässä uutta Hennalan aluetta. Tästä saa jo pienen tuntuman siitä millaista työtä voisi ehkä tulevaisuudessa tehdä ja millaista se olisi. Hulevedet ovat ovat yksi merkittävimmistä kaupunkiekologian tutkimuksista. Ne vaikuttavat ympäröiviin ekosysteemeihin ja hulevesialtailla voidaan edistää ihmisten hyvinvointia sekä lisätä biodiversiteettiä.

Tähän mennessä olemme tutkineet perustietoa hulevesistä ja koonneet hyödyllisiä linkkejä. Olemme myös tutustuneet Hennalan kasarmialueen uudelleen kaavoitukseen ja Lahden eri kaupunginosien hulevesisuunnitelmiin.

Ajatuksenamme on ottaa vielä yhteyttä Saara Vauramoon ja selvittää olisiko hänellä tarkempia tietoja esimerkiksi Hennalan alueen maaperän laadusta ja rakenteesta sekä alueen merkityksestä pohjavesialueena.

-Sanna, Julia ja Kuutti

Tietoa kirjoittajasta

Yksi ajatus koskien aihetta “Projektityö Hennalan kaavoitusvaiheen hulevesisuunnitelman suunnittelemisesta”

  1. Hei
    Linkkaisitteko tekstinne oman ryhmän kategorian alle (hulevedet), silloin tekstit pysyvät paremmin järjestyksessä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *