Kaatopaikkojen biokaasut – projektikurssin alkufiiliksiä

Projektityökurssi alkoi huhtikuun alussa yhteisellä tapaamisella ja maastoretkellä. Retkellä, joka järjestettiin 11.4, saimme käytännön tuntumaa ja pohjustusta mahdollisiin projektityön aiheisiin. Oli todella motivoivaa nähdä erilaisia esimerkkejä mahdollisista aiheista omin silmin ja kaikki vierailukohteet olivat todella kiinnostavia! Oma projektimmekin on alkanut tällä viikolla edetä pienten alkukankeuksien jälkeen.

Ryhmämme muodostui lopulta kuin itsestään juuri ennen maastoretken päättymistä. Me kaikki, eli Jutta, Meeri, Petra ja Reija, haluamme selvittää miksi Kujalan vanhan ja käytöstä poistetun kaatopaikan biokaasun tuotto on vähentynyt huomattavasti viime vuosien aikana. Tavoitteenamme on tutustua erilaisiin tutkimuksiin, etsiä syitä, jotka voivat olla ilmiön takana sekä analysoida, mitkä löydetyistä syistä ovat todennäköisimpiä juuri Kujalan kaatopaikan tapauksessa.

Olemme kaikki ensimmäisen vuoden ympäristöekologian opiskelijoita uudessa ympäristötieteiden kandidaatin ohjelmassa. Edessämme oleva tehtävä tuntuu haastavalta, mutta on mahtavaa lähteä etsimään ratkaisua oikeaan ja ajankohtaiseen ongelmaan! Tiedonhaku on jo kovassa käynnissä ja ensi viikolla otamme yhteyttä Kujalan jäteaseman henkilöstöön. Tuutorimme Emma on ollut suureksi avuksi etenkin aikataulujen ja tehtävien jaon suunnittelussa.

Alla oleva kuva on otettu Reijan toimesta retkibussistamme Kujalan jäteasemalta 11.4.16.  Tartumme valitsemaamme haasteeseen T-Rexin rohkeudella 🙂

Kaatopaikka t-rex
Terveisin: Jutta, Meeri, Petra ja Reija

Tietoa kirjoittajasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *