Turveprojektin loppuarviointia…

Projektimme on viimeistä blogia vaille valmis. Tässä muutamia ajatuksiamme kurssista ja aiheestamme:

 

Kurssi on nyt lopuillaan, ja minusta tuntuu että koko kurssi eteni vauhdilla alusta loppuun. Projektin aiheemme, turpeen noston vesistövaikutukset ja vesiensuojelu, oli minusta todella kiinnostava ja tietoa aiheesta löytyi paljon enemmän kuin mitä esitelmään lopulta mahtui. Esitelmästä tuli myös hieman liian pitkä, mutta oli todella vaikeaa rajata pois tietoa, joka ryhmämme mielestä oli tärkeää ja kuului aiheeseemme. Vaikka emme tavanneet kertaakaan ennen esitelmää niin että koko ryhmä olisi ollut samassa paikassa, yhteistyö sujui mielestäni todella hyvin. Käytimme paljon Google Docsia, Skypeä ja Whatsappia, mikä mielestäni teki kommunikaatiosta helppoa ja tehokasta. Mielestäni oli opettavainen kokemus tehdä projektityö näin lyhyessä ajassa, koska oli pakko keskittyä tekemään työtä tehokkaasti eikä aikaa jäänyt liiallisiin yksityiskohtien hiomiseen. On hyvä oppia hallitsemaan hieman suurempia asiakokonaisuuksia rajoitetussa ajassa.

t. Tanja

 

Oli todella mukava tehdä tätä projektia. Soilen idea kolahti omalla kohdallani heti ja vielä esitystä valmistellessa törmäsin uusiin, mielenkiintoisiin asioihin turvetuotannosta ja sen ympäristönsuojeluasioista. Asioiden rajaaminen olikin todella vaikeaa, koska ainakin itse halusin avata tiettyjä asioita laajemmin kuin mihin esimerkiksi esitysaika riitti. Asioiden tiivistys esitykseen vaatiikin vielä harjoittelemista. Ajankäytön hallinta on tälläisessa projektissa kaiken ydin. Tuutorimme neuvosta teimme aikataulun, joka helpotti huomattavasti työskentelyämme.

Mielestäni tällainen työskentelytapa kuin tässä kurssilla oli, toimi hyvin ja oppiminen oli tehokkaampaa, kun joutui itse kaivamaan tarvittavat tiedot. Moni maaperätieteen peruskurssilla opiskeltu asia avautui tämän kurssin myötä itselle. Onko tämä hyvä vai huono asia, onkin aivan toinen juttu.. oppimista tapahtui.

Olen tyytyväinen ryhmämme toimintaa ja uudet sovellukset kuten Whatapp osottautui toimivaksi. Teimme esityksen Google Docissa ja sekin yllätti positiivisesti helppoudellaan. Loppuseminaari oli hyvä lopetus kurssille. Muiden ryhmien aiheet olivat mielenkiintoisia ja herättivät kysymyksiä.

Terv. Kirsi

 

Kurssi on ohi ja työmme saimme hyvin tehtyä. Jokainen perehtyi hyvin asiaansa ja sai kerättyä tietoa. Tulihan siitä esityksestä pitkä ja varsinkin vesiensuojelumenetelmä osiota joutui typistämään, mikä oli kurssin osalta se aiheellisin. Turvetuotanto ja vesiensuojelu on aiheena laaja, joten tässä pääsi vain pintapuoliseen käsitykseen. Työ eteni hyvin ottaen huomioon, että teimme kukin etänä työn ja power point esityksen. Lopputulokseen olen tyytyväinen ja saimme oleellista tietoa selville, juurikin vesistöpäästöistä ja vesiensuojelumenetelmistä ja näissä suojelumenetelmissä pitäisi päästä parempiin tuloksiin.

Turvetuotannon vesiensuojeluun ja sen ongelmiin, mm. juuri tulva-ajat, haluan perehtyä vielä paremmin ja koulustani sain luvan toteuttaa syksyllä tähän liittyvän omaehtoisen projektin.

T: Soile

 

Hyvää kesän alkua kaikille!

 

Tietoa kirjoittajasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *