Vegaaniset laskiaispullat vol 2

Moi! Laskainen on taas tulossa, eli on aika leipoa kuohkeita kermavaahdolla täytettyjä herkkupullia. Vuosi sitten julkaisimme blogissa erinomaisen vegaanisten laskiaispullien reseptin. Koska hyviä laskiaispullareseptejä ei voi kuitenkaan olla liikaa, tässä teille toinenkin resepti! Kannattaa leipoa vaikka molemmilla, ja sitten maistella, kumpi on voittaja. Ehkä siten kerrankin saisi kyllikseen laskiaispullia.

Tänä vuonna vietämme laskiaista Chocochili-blogin laskiaispullareseptin äärellä.

Vegaaniset laskiaispullat Chocochilin tapaan

10-15 kpl

  • 6-8 dl vehnäjauhoja
  • 25 g hiivaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl jauhettua kardemummaa
  • 2,5 dl kookosmaitoa (+ tarvittaessa tilkka vettä)
  • 0,75 dl rypsiöljyä
  • voiteluun vaniljasoijavanukasta tai siirappi-vesiseosta
  • koristeluun raesokeria

Täytteet

  • vispautuvaa vegaanista kermaa
  • vadelmahilloa
  • mantelimassaa
  1. Liuota hiiva kookosmaitoon. Yhdistä kuivat aineet nesteeseen. Lisää öljy ja alusta taikinaksi. Vaivaa noin viisi minuuttia.
  2. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Vaivaa taikina kiinteäksi palloksi. Muotoile taikina sitten pötköksi ja leikkaa se paloiksi. Pyörittele pulliksi ja anna jälleen kohota.
  4. Voitele kohonneet pullat joko soijavanukkaalla tai siirappi-vesiseoksella. Ripottele päälle raesokeria. Paista pullia 225 asteessa noin 8-10 minuuttia.
  5. Anna pullien jäähtyä hyvin ja täytä ne sitten kermavaahdolla, hillolla ja mantelimassalla.

Resepti on alunperin kotoisin täältä, ja Chocohilin blogin puolelta löytyykin hyviä tarkentavia vinkkejä onnistuneisiin pulliin. Nam!

Iloista laskiaista!