ARKISTO: TAPAHTUMAT 2017

ILTAPÄIVÄSEMINAARI
LUENTO JA KESKUSTELUTILAISUUS

Kaikille avoin iltapäivätapahtuma sisälsi luennon ja yhteistä keskustelua. Tapahtuman aluksi Dr. Prof. Ruth Ayass (Biefeldin yliopisto) luennoi aiheesta Photographs of Disasters. Analyzing Photography with Ethnomethodology. Ayass tarkasteli katastrofia esittävää uutiskuvaa etnometodologisesti ja keskittyi erityisesti Japanin tsunamin kuvastoon. Hän eritteli katastrofikuvan piirteitä ja pohti sitä, mikä kuvissa järkyttää. Ayass kertoi havaintojaan myös siitä, miten katastrofikuvastoa versioidaan uudelleen.

Tapahtuman jälkimmäisessä osassa Dr. Prof. Arnulf Deppermann (Institut für Deutsche Sprache) ja professori Charles Goodwin (Kalifornian yliopiosto, Los Angeles) keskustelivat teemalla Action and social interaction at the intersection of different views. Deppermann ja Goodwin käsittelivät sitä, miten toiminta (action) voidaan käsittää vuorovaikutustutkimuksessa ja miten käsitteen laajempi käyttöönotto kehittää koko keskustelunanalyysin kenttää. Tapahtuman lopuksi yleisö osallistui keskusteluun, ja kuultiin puheenvuoroja mm. siitä, miten käsitettä voitaisiin hyödyntää psykoterapiatutkimuksessa.

29.5.2017 VÄITÖSTILAISUUS
TRANSLATORY PRACTICES IN EVERYDAY CONVERSATION. BILINGUAL MEDIATING IN
FINNISH-BRAZILIAN PORTUGUESE INTERACTION
Katariina Harjunpää väitteli tohtoriksi aiheella Translatory practices in everyday conversation. Bilingual mediating in Finnish–Brazilian Portuguese interaction. Vastaväittäjänä toimi professori
Peter Auer (Albert-Ludwigs-Universität Freiburg) ja kustoksena professori Marja-Leena Sorjonen.
Väitöskirja luettavissa sivustolla E-thesis
26.5.2017 FILOSOFISEN TIEDEKUNNAN PROMOOTIO
HELSINGIN YLIOPISTO
Professori Elizabeth Couper-Kuhlen vihittiin kunniatohtoriksi filosofisen tiedekunnan promootiossa. Couper-Kuhlen on kansainvälisesti arvostettu ja laaja-alainen huippututkija ihmisyhteisöjen ja eri kulttuurien yhteisymmärryksen peruspilarin, vuorovaikutuksen alalla. Hän on vuorovaikutuslingvistisen tutkimussuuntauksen uranuurtaja, joka on ensimmäisten joukossa tutkinut tavallisen keskustelupuheen prosodiaa; puheen intonaatiota, rytmiä ja painotusta. Couper-Kuhlen toimi Finland Distinguished Professor -tehtävässä Helsingin yliopistossa vuosina 2009–2013, ja on sen jälkeen työskennellyt Intersubjektiivisuus vuorovaikutuksessa -huippuyksikössä.
Lue lisää promootiotilaisuudesta
11.–13.5.2017 INTERSUBJECTIVITY IN ACTION 2017 CONFERENCE
HELSINGIN YLIOPISTO