Tutkimus

pregnantwoman3ITU on HUS:n ja Helsingin yliopiston yhteistyönä toteuttama tutkimus, johon osallistuu tutkijoita myös THL:lta. Pyrimme selvittämään raskauden kulun kannalta tärkeiden tekijöiden, kuten kortisoliaineenvaihdunnan ja äidin hyvinvoinnin sekä näihin liittyvien solutason muutosten merkitystä normaaleissa raskauksissa ja tavallisissa raskaushäiriöissä (esimerkiksi raskausmyrkytyksessä ja sikiön kasvunhidastumassa).

Näin voimme saada  ainutlaatuista tietoa siitä, miten nämä varhaiset tekijät vaikuttavat lapsen kehitykseen ja terveyteen.

Raskaana olevien naisten ja heidän puolisoidensa rekryointi tutkimukseen on päättynytbaby. Tällä hetkellä käynnissä on 1- ja 3-vuotisseurantavaiheet, joissa tarkastelemme lapsen terveyttä ja kehitystä kyselyjen ja tutkimustapaamisen merkeissä. Näiltä sivuilta löydät hieman lisätietoa Itusta ja sen kuulumisista!

Lisätietoa Helsingin yliopiston kehityspsykologian tutkimusryhmästä, joka koordinoi Itu-tutkimusta, löydät täältä. Tutkimusryhmällämme on myös Facebook-sivut, joista tykkäämällä voit seurata Itun ja muiden tutkimusprojektiemme kuulumisia. Itu-tutkimukseen voit ottaa myös yhteyttä kirjoittamalla sähköpostiosoitteeseen itu-tutkimus@helsinki.fi .