Vierailu Kesäheinässä, Isoniityssä ja Kaunokissa

Pikkunorssi-hankkeen yliopiston ohjausryhmä vieraili tiistaina 17.12. aamupäivällä Kumpulan päiväkoti Kesäheinässä ja Isoniityssä sekä Malminkartanon päiväkoti Kaunokissa.

Kesäheinässä pääsimme ensin tutustumaan varhaiskasvatusyksikön johtajan Heidi Virran johdolla Esikoiden taaperoryhmään. Keskustelimme ryhmän opettajan kanssa ohjauksen merkityksestä ja luonteesta taaperoryhmässä.  Opiskelijoiden palautteen perusteella harjoittelu taaperoryhmässä innostaa myös työhön taaperoiden parissa.

Kesäheinän Timotei-esiopetusryhmässä ihastelimme lasten espanjan kielen taitoja. Ryhmä on kielirikasteinen esiopetusryhmä. Timotei-ryhmä oli matkustanut Espanjan bussilla taiteilemaan kuuluisien taiteilijoiden Miron, Dalin ja Picasson seurassa. Johtaja kertoi ryhmän opettajan lukevan runsaasti varhaiskasvatuskirjallisuutta ja päivittävän jatkuvasti omaa osaamistaan. Hankkeen näkökulmasta on ilahduttavaa, kuinka kehitysmyönteisesti sekä henkilökunta että johtaja suhtautuvat työhönsä.

Isoniityn päiväkodissa oli aamuisen joulujuhlan jäljiltä lämmin tunnelma. Tapasimme päiväkodin kolme ohjaavaa varhaiskasvatuksen opettajaa. Yksi näistä opettajista oli suorittanut viimeisen opetusharjoittelunsa tässä päiväkodissa ja jäänyt päiväkotiin töihin. Harjoittelupäiväkodeissa näin saattaakin usein käydä. Tilanne on oivallinen, sillä opiskelija tietää, minkälaiseen päiväkotiin on tulossa, ja päiväkodissa ollaan jo ehditty tutustua tulevaan työntekijään.

Päiväkoti Kaunokin aulaan oli rakennettu leikkiin virittävä joulumaailma. Myös täällä valmistauduttiin joulujuhlaan. Keskustelimma varhaiskasvatusyksikön johtajan Essi Kantosen ja kolmen ohjaavan varhaiskasvatuksen opettajan kanssa siitä, miten kulttuurisesti moninainen asiakaskunta sekä innostaa että haastaa henkilökuntaa. Perheiden kanssa keskustellaan paljon suomalaisesta koulutusjärjestelmästä ja avataan muun muassa leikin merkitystä lapsen oppimisen näkökulmasta.

Ohjausryhmän näkökulmasta oli erittäin antoisaa päästä tapaamaan päiväkotien henkilökuntaa ja tutustumaan päiväkotien toimintaan. Suuri kiitos kaikille Kesäheinässä, Isoniityssä ja Kaunokissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *