Vaalikokous 22.1.2013

Lähde mukaan kehitysyhteistyövaliokunnan toimintaan!

Nyt on mahdollisuus aloittaa uusi vuosi uudella pestillä. Aktivoi itsesi mukaan HYYn kehy-valiokunnan toimijaksi, saat inspiroivaa puuhaa arkeesi sekä uusi tuttavuuksia. Valiokunnan vaalikokous pidetään tiistaina 22.1.2013 klo 18.00 kokoushuone Sparressa (Uusi yo-talo, Mannerheimintie 5 A, 2. krs, HYY:n toimiston ovesta sisään ja vasemmalle).

Aiempaa kokemusta kehitysyhteistyöstä tai valiokuntatoiminnasta et tarvitse, kaikki ovat siis tervetulleita hakemaan pestejä! Yhteystiedot-välilehdeltä löytyy väistyvien toimijoiden yhteystiedot mikäli kysymyksiä kiinnostavaa pestiä kohtaan herää.

Kokouksessa voi asettua ehdolle kiinnostavan pestin kohdalla. Jos tiedät jo nyt olevasi kiinnostunut jostain tietystä pestistä, voit laittaa puheenjohtajalle viestiä. Mikäli et pääse osallistumaan kokoukseen, lähetä vapaamuotoinen hakemus (joka luetaan vaalikokouksessa) puheenjohtajalle 21.1. mennessä.

Haettavia pestejä ovat: puheenjohtaja, 2 varapuheenjohtajaa, sihteeri, tiedottaja, tapahtumavastaava ja 2 tapahtumatiimiläistä, Kehy-viikon 2013 (2) assistenttia, 3 projektivararyhmäläistä sekä excu-vastaava. Tarkemmat kuvaukset löytyvät viestin lopusta. Erikseen haettavaksi ilmoitetut projektivarainkoordinaattorin sekä kehy-viikon koordinaattorin 2013 toimet (hakemuksella) voidaan laittaa vielä vaalikokouksessa auki, jos hakemuksia ei ole saapunut määräaikaan mennessä tarpeeksi.

Lämpimästi tervetuloa hakemaan toimijaksi kehy-valiokuntaan!

————————————————————–

Valiokuntapestien pikainen esittely:

Puheenjohtaja

Pj:n tehtäviin kuuluvat valiokunnan kokonaisuuden seuraaminen, budjetin ja
toimintasuunnitelman tekeminen, sekä kokousten valmistelu ja vetäminen. Olisi hyvä, jos pj pystyisi myös osallistumaan mahdollisimman paljon muuhun valiokunnan toimintaan, kuten hankekokouksiin, kehy-viikon suunnitteluun ym. Pesti on aikaa vievä, mutta sitäkin antoisampi ja opettavampi, ja voi avata ovia moniin tehtäviin muuallakin. Olisi toivottavaa, että pj:lla olisi jo entuudestaan kokemusta kehy-valiokunnasta ja sen toiminnasta.

Varapuheenjohtaja(t)

Helppo tapa päästä mukaan valiokunnan toimintaan! Varapuheenjohtajia on yleensä kaksi ja he hoitavat kokousten käytännönjärjestelyt, eli varaavat tilan, tulostavat esityslistat ja hoitavat tarjoilun. Jos puheenjohtaja on estynyt, toimii varapj hänen tilallaan. Kokouksia pidetään lukukausien aikana 2-4 viikon välein, ja varapj:t voivat sopia keskenään käytännönjärjestelyistä toisen ollessa estynyt.

Sihteeri

Sihteeri pitää kokouksissa pöytäkirjaa, kirjoittaa sen puhtaaksi, lähettää pj:lle tarkastettavaksi ja tulostaa seuraavaan kokoukseen allekirjoitettavaksi. Tarkkuutta ja keskittymiskykyä vaaditaan pöytäkirjojen kirjoittamisessa. Sihteerin olisi suotavaa päästä osallistumaan kaikkiin kokouksiin ja ilmoittaa etukäteen esteen sattuessa. Helppo tapa päästä mukaan toimintaan!

Tiedottaja

Tiedottajan tehtävä on viestiä valiokunnan toiminnasta ja tapahtumista aktiivisesti ja säännöllisesti blogissa, FB-sivulla ja sähköpostilistallamme sekä tarvittaessa myös yliopiston muilla listoilla.  Tiedottajan odotetaan kirjoittavan ja tarjoavan valiokunnan toimintaa käsitteleviä juttuja/tiedotteita ym. mm. Ylioppilaslehteen. Tiedottaja on vastuussa blogin ja FB-sivun ulkoasusta ja tiedon ajantasaisuudesta. Myös sähköpostilistojen hallinnointi kuuluu toimenkuvaan.  Erittäin kehittämiskelpoinen pesti! Sopii erityisesti kehitysyhteistyö- ja kehitysmaa-asioista kiinnostuneelle viestinnän opiskelijalle.

Tapahtumavastaava ja tapahtumatiimiläiset

Tapahtumavastaava koordinoi valiokunnan omia tapahtumia ja osallistumista muihin tapahtumiin kuten toukokuussa järjestettäville Maailma Kylässä –festivaaleille, syksyllä yliopiston avajaiskarnevaaleille sekä HYY:n uusien iltaan. Tapahtumavastaava ei tee yksin kaikkea, vaan yhdessä tiiminsä kanssa koordinoi osallistumista ja rekrytoi lisää vapaaehtoisia sekä osallistuu tapahtumien toteutukseen. Tapahtumatiimiläisen pesti on helppo ja mukava tapa tutustua valiokunnan toimintaan!

(Projektivarainkoordinaattori) ja projektivararyhmä (1+4)

Projektivarainkoordinaattorin ja -ryhmän tehtävänä on organisoida kehitysmaiden järjestöille suunnattu hakukierros koskien HYY:n 0,7-varoja (projektivaroja), joilla tuetaan kertaluontoisesti eri kehitysyhteistyöprojekteja kehitysmaissa. Koordinaattori etsii ryhmän avulla tuettavaksi sopivia projekteja, valmistelevat hakemusten käsittelyn ja
vetävät projektivarakokoukset, sekä valvovat projekteista raportointia. Koordinaattorin ja ryhmän kiireisin aika ajoittuu maaliskuun lopusta huhtikuun alkuun. Projektivarainkoordinaattorin paikka on ilmoitettu haettavaksi hakemuksella. DL. hakemuksille 21.1.

(Kehy-viikon koordinaattori) Kehy-viikon assistentit

Valiokunnassa jo perinteeksi muodostunut Kehy-viikko toteutetaan taas ulkoasiainministeriön viestintä- ja kehityskasvatustuella ja SYL:n koordinoimana samaan aikaan muiden ylioppilaskuntien kanssa, joiden kehy-viikkokoordinaattorit muodostavat yhdessä ohjausryhmän. Tässä ryhmässä päätetään viikolle teema sekä yhteinen tempaus, joka avaa viikon. Viikon tarkoitus on tiedottaa opiskelijoille asioista ja ilmiöistä, jotka liittyvät kehitysyhteistyöhön ja kehitysmaihin. Koordinaattori on viime kädessä vastuussa viikon järjestämisestä ja budjetoinnista, ja assistenttien tehtävänä on avustaa koordinaattoria tarvittavissa tehtävissä. Myös muu valiokunta osallistuu viikon käytännön järjestelyihin. Kehy-viikon koordinaattori haetaan erikseen avattavalla haulla.

Excu-vastaava

Excu- vastaavan tehtävänä on järjestää excursioita (vierailuita) valiokuntalaisia kiinnostaviin kohteisiin kuten järjestöihin, ministeriöihin ja yrityksiin. Halutessaan ja aktiivisuudesta riippuen excu-vastaava voi myös seurata ilmoittelua ja tiedottaa erilaisista ajankohtaisista valiokuntaa mahdollisesti kiinnostavista tapahtumista. Pesti on kevyt ja se muokkautuu pitkälti haltijansa aktiivisuuden ja aikataulujen mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *