Vaikeuksien kautta voittoon

Pedagoginen laatu vaatii pedagogista johtajuutta -ryhmän tutkijatentti on nyt takana, ja ryhmällä on hyvät tunnelmat. Meillä on ollut ilo tutustua Elina Fonsénin tutkimukseen Pedagoginen johtajuus varhaiskasvatuksessa. Tutkimuksen tarkoitus on lisätä ymmärrystä varhaiskasvatuksen pedagogisen johtajuuden ilmiöstä sekä tuottaa tietoa sen toteuttamisesta ja kehittämistarpeista. 

Kurssin aluksi tunteet olivat sekavia ja roolien löytyminen antoi vielä odottaa itseään. Tämä kuitenkin korjaantui kurssin edetessä ja päämäärän hahmottuessa. Yleistunnelma on rentoutunut. Jokainen on pystynyt hyödyntämään omia vahvuuksiaan ja sana kulkee vapaasti turvallisessa ilmapiirissä. Kaikki ryhmäläiset ovat ottaneet vastuuta ja tehtäviä on jaettu tasaisesti. Positiivisina asioina kurssista kokonaisuudessaan on tullut esiin esimerkiksi se, että ryhmiin jakauduttiin mielenkiinnon kohteen mukaisesti. Tämä on varmasti ollut yksi ryhmää yhdistävä ja motivoiva tekijä. 

Ryhmämme on tehnyt kovasti töitä ja olemme tavanneet myös virallisten ryhmätapaamisten ulkopuolella. Ahkera työnteko on kannattunut. Tutkijatenttiin oli helppo mennä luottavaisin mielin, sillä kaikki olivat perehtyneet hyvin tutkijan väitöskirjaan. Lopussa kiitos seisoo!  

Loppukeskustelussa heräsi ajatus siitä, että tulevaisuudessa mahdollisuuksien mukaan vastaavalla kurssilla voisi olla mielenkiintoista päästä tarkkailijan muodossa hetkeksi seuraamaan oikean tutkijaryhmän työskentelyä. Opintojaksolla voisi tuoda esille enemmän havainnollistavia esimerkkejä käsitteisiin liittyen. Kaikesta huolimatta tieteellisen tutkimuksen monenlaiset tekemisen ja lähestymisen tavat ja termit ovat tulleet hyvin tutuiksi. 

Voisi jopa sanoa, että eräänlainen mystisyyden kaapu aiheen ympärillä on kaikonnut ja kynnys kirjoittaa ja tuoda omia ajatuksia esiin tässä kontekstissa on merkittävästi madaltunut. Kurssin tavoitteet on alkuhämmennyksen jälkeen saavutettu hyvin. 

Tästä on hyvä jatkaa opintoja eteenpäin! 

Kiitokset kurssista. 

Terveisin, Paula, Jenni, Vili, Anni, Tytti, Jan, Pauliina, Johanna ja Mari  

 

Tietoa kirjoittajasta

Yksi ajatus koskien aihetta “Vaikeuksien kautta voittoon”

  1. Kiva kuulla, että selvisitte alun kangerteluista ja saitte lopulta pakan kasaan ja homman toimimaan! Hienoa, että jokainen pääsi hyödyntämään omia tietojaan ja taitojaan ja saitte jaettua työtehtävät tasaisesti ryhmäläistenne kesken. Kuulostaa, että teillä toteutui ryhmätyöskentely oikein onnistuneesti ja mielekkäästi!

    On myös mukava kuulla muilta samoja positiivisia fiiliksiä kurssista ja etenkin kurssin aloituksesta, jossa ryhmät muodostuivat sen mukaan, mikä otsikko ja aihe herätti itsessä eniten kiinnostusta. Myös me näimme tämän hyvin positiivisena asiana kurssissa.

    -Josefiina/kotihoitoryhmä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *