Kotihoitoryhmä

Kokonaisuutena kohti tutkivaa työtapaa -kurssi oli kiinnostava, erilainen, ryhmäännyttävä ja osaltaan vähän stressaavakin, mutta ennen kaikkea opettavainen. Opimme kurssin aikana tuntemaan uusia tieteellisiä termejä, kyseenalaistamaan tutkimusten luotettavuutta ja tarkastelemaan tutkimuksia ihan eri kantilta, kuin ennen kurssin alkua. Opimme erilaisista tutkimusmenetelmistä sekä niiden käytöstä, vaikkakin menetelmiä olisi voinut olla tarkemmin käsittelyssä.

Ensimmäinen ryhmätapaaminen oli haastavin. Emme alkuun oikein tienneet mistä lähteä liikkeelle, kunnes olimme lukeneet kirjan osion asiasta. Tehtävä kulki selvästi käsi kädessä kyseisen luvun kanssa, jolloin saimme siitä paremman otteen. Tämä jatkui loogisesti jokaisessa tehtävässä.

Kurssissa toi omat haasteensa iso ryhmäkoko, mutta se myös pelasti monelta tilanteelta. Aina oli porukka, joka piti huolen asioiden etenemisestä aikataulun mukaisesti. Myöskään työtaakka ei käynyt liian raskaaksi, kun oli useampi henkilö jakamassa tehtävät ja vastuun. Jokaiselle saatiin aina sopiva siivu tehtäväksi. Työskentely oli välillä stressaavaakin, sillä tutkimuksemme oli englanniksi ja kääntäminen suomeksi toi mukanaan omat haasteensa. Tältä osin kurssi oli hieman epätasa-arvoinen, sillä ryhmät, joilla oli suomenkieliset tutkimukset, välttyivät kokonaan tältä osiolta.

Kurssin ajankohta herätti ajatuksia puolin ja toisin. Muutama meistä pohdiskeli, olisiko kurssista saattanut saada enemmän irti, jos ajankohta olisi ollut myöhemmin. Kuitenkin, kun suhteellisen laaja kokonaisuus heti alkuun. Osa puolestaan näki ajankohdan juuri sopivaksi. Tulemme olemaan melko tiiviisti tutkimusten parissa seuraavat kolme vuotta, ja kyseiseltä kurssilta oppi paljon tärkeitä asioita tulevien vuosien tueksi.

Jatkoa ajatellen haluaisimme syventää tietouttamme, sillä vaikka kaikkien muiden ryhmien tutkimusmenetelmistä sekä tutkimuksista tulikin opittua, niin oman tutkimuksen menetelmät jäivät paljon paremmin mieleen. Tutkimusten rahoituksista, ajankäytöstä ja menetelmien valinnoista jäimme kaipaamaan vielä lisää tietoa, sillä niistä ei keskusteltu paljoa.

Luennoitsijat olivat innoittavia ja kannustavia, jonka vuoksi heidän tyylinsä sopi erinomaisesti kurssin luonteeseen. Lähitapaamiset olivat erittäin kiinnostavia ja ne herättivät monia keskustelun aiheita. Kokonaisuus oli mietitty hyvin loppuun saakka, ja saimme vinkkejä ja apua aina tarvittaessa. Suurkiitos!

 

Terkuin, kotihoitoryhmä

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *