Yhteistyökumppanit

Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa alasi ammattiliittoon!

Onnittelut myös hienosta valinnastasi ryhtyä yhteiskunnan asiantuntijaksi! Yhteiskunnalliselle alalle hakeutuu ihmisiä, jotka ovat laaja-alaisesti kiinnostuneita eri asioista ja haluavat toiminnallaan vaikuttaa tulevaisuuden yhteiskuntaan. Upeaa, että olet yksi heistä!

Yhteiskuntaosaajat työllistyvät kattavasti eri sektoreille: valtiolle, yrityksiin ja kuntiin ja järjestöihin. Työnimikkeet vaihtelevat asiantuntijoista johtajiin ja he ovat tulevaisuudessa myös ammateissa, joista ei vielä kymmenen vuotta sitten edes tiedetty. Koska vaihtoehtoja riittää ja työelämä voi joskus tuntua hämmentävältä, tutustu omaan ammattiliittoosi!

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut, eli YKA, on yhteiskunnallista alaa opiskelevien ja alalta valmistuneiden etujärjestö eli ammattiliitto. Tavoitteemme on tukea jäseniä monin tavoin jo opiskeluvaiheessa. Tarjoamme tietoa alasta, järjestämme koulutuksia, pidämme huolen opiskelijoiden hyvinvoinnista ja rakennamme työelämästä reilua sekä oikeudenmukaista. Teemme tätä, jotta työelämään siirtyminen olisi mahdollisimman helppoa. Olemme mukanasi jo opiskeluaikaisten työpaikkojen ja harjoitteluiden kanssa!

Opiskelijoiden äänenä toimii SYY, jonka paikallisyhdistykset järjestävät työelämäaiheista toimintaa opiskelijoille paikkakunnallasi. Tapahtumien kautta saat kurkistuksen siihen, miltä työelämä voisi tällä alalla näyttää. Pääset mukaan myös opiskelijatoimintaan, jossa tapaa alan opiskelijoita ympäri Suomen.

Opiskelijan on hyvä oppia tunnistamaan omaa osaamistaan, markkinoimaan taitojaan ja navigoimaan työnhaun kiemuroissa. Kuulumalla liittoon liityt osaksi isompaa yhteisöä ja turvaat tulevaisuutesi. Jäseneksi voi ja kannattaa liittyä vaikka heti opintojen alussa! Jäsenyys maksaa opiskelijalle vain 29 euroa vuodessa! Jäsenyys oikeuttaa sinut kaikkiin YKAn tarjoamiin palveluihin ja etuihin.

Me olemme täällä sinua varten elämäsi eri vaiheissa, jotta sinä saisit parhaat lähtökohdat oman polkusi löytämiseen. Voit hyvällä syyllä olla ylpeä tulevasta tutkinnostasi: olet asiantuntija, jonka työllä on yhteiskunnallista merkitystä.

Toivotan sinulle ikimuistoista ja antoisaa fuksisyksyä sekä onnea opintoihin!

Terveisin,
Aino Lehtinen
Yhteisösuunnittelija
Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry

aino.lehtinen@yka.fi
010 231 0366

Lisätietoja ja jäseneksi liittyminen: www.yka.fi ja www.yka.fi/syy
Lisätietoja jäsenyyden eduista ja palveluista: https://yka.fi/palvelumme/jasenpalvelut-ja-edut/