Projektiryhmä kenttätyömatkalla Inarissa ja Sodankylässä elokuussa (lehdistötiedote 30.7.)

WP_20150801_13_00_24_ProHelsingin ja Oulun yliopistojen tutkijoista koostuva tutkimusryhmä vierailee elokuussa Inarissa ja Sodankylän Vuotsossa. Tutkijat kartoittavat toisen maailmansodan aikaisia saksalaiskohteita maastossa, vierailevat paikallisissa museoissa ja haastattelevat sodanaikaista kulttuuperintöä tuntevia asiantuntijoita ja harrastajia. Tutkijoita kiinnostaa myös toisen maailmansodan käyttömahdollisuuden kulttuuriturismissa.

Lapin synkkä kulttuuriperintö -hankkeessa tutkitaan erityisesti Lapissa toisen maailmansodan aikana toimineiden saksalaisjoukkojen aineellisen kulttuuriperinnön arvoja ja merkityksiä. Tutkijat ovat kiinnostuneita erilaisista tavoista hyödyntää kulttuuriperintöä. Yksi esimerkki hyödyntämisestä ovat historiaan liittyvät harrastukset kuten esimerkiksi sotaan liittyvien muistoesineiden keräily ja etsintä sekä geokätköily.

Inarissa tutkijat jatkavat jo aiemmin aloitettua vankileirien kartoittamista (Seitsonen & Herva 2011). Vuotsossa tutkimusryhmä vierailee muun muassa paikallisessa koulussa kertomassa arkeologisesta tutkimuksesta ja kartoittaa paikallista saksalaisiin liittyvää kulttuuriperintöä.

WP_20150801_13_18_55_Pro