Lukurauhaa: Tilaa myös ryhmätöille

Lukurauhaa-kampanja 20.-26.4.2017 Helsingin yliopiston kirjastossa

Lukurauhaa-kampanjan viimeisen päivän teemana on ryhmätyötilat.

Kahdessa oppimiskeskuksessa ja neljässä kirjastossa on yhteensä 36 ryhmätyöhuonetta. Erillisten huoneiden lisäksi ryhmätyöhön soveltuvaa tilaa on muun muassa Oppimiskeskus Minervassa, jossa ryhmätyöskentelyyn tarkoitettuja paikkoja on kaiken kaikkiaan noin sata. Myös uudistuvaan Terkkoon on tulossa vastaavanlaisia avoimempia ryhmätyöskentelyalueita varsinaisten ryhmätyöhuoneiden lisäksi.

Eniten ryhmätyöhuoneita on Viikin kampuskirjastossa ja Kaisa-talossa, joista jälkimmäiseen on tulossa pari ryhmätyöhuonetta lisää. Muutokset toteutuvat tulevan kesän aikana.

Huhtikuun vilkkaimmilla viikoilla ryhmätyöhuoneet ovat 70-80%:sesti varattuna. Iltaisin ja perjantaipäivisin varauksia on vähemmän. Runsaan kysynnän vuoksi varaus on rajoitettu kahteen tuntiin per ryhmä, jolloin varausmahdollisuus jakautuu eri ryhmien välille tasaisemmin.

Toisinaan näkee, että ryhmätyöhuone on varattu yksityiseksi lukupaikaksi. Ryhmätyötilat on kuitenkin tarkoitettu nimenomaan ryhmätyöskentelyyn, tilaa ei voi varata vain omaan käyttöön. On toki ok käyttää ryhmätyöhuonetta silloin, kun siihen ei ole varauksia, mutta varauksen tehneet ryhmät ovat aina etusijalla.

Sekä kirjaston että oppimiskeskusten ryhmätyöhuoneita voivat varata ainoastaan HY:n opiskelijat ja henkilökunta. Varauksen tekemiseen tarvitaan yliopiston Office365-tili ja -kalenteri. Kalenterin huonelistoissa on mukana myös sellaisia tiloja, joita opiskelijat eivät voi varata. Tämän vuoksi kirjaston eri toimipaikkojen ryhmätyötilat on kalenterissa nimellä Group Study Room, jotta ne olisi helpompi tunnistaa.

Tutustu ryhmätyötiloihin ja niiden pelisääntöihin kirjaston verkkosivulla: Asioi > Ryhmätyötilat

Lue vinkkejä varausten pulmatilanteisiin: Onko sinulla ollut ongelmia ryhmätyötilan varaamisessa?