Lukurauhaa: Sopu sijaa antaa

This post is also available in: englanti

Kirjasto tekee parhaansa, mutta sinäkin voit auttaa!

Lukurauhaa -kampanja 5.-13.3.2018 Helsingin yliopiston kirjastossa.

Ensimmäisenä kirjastossa täyttyvät perinteiset lukupaikat. Kaisa-talon lukupaikoista on kahden aikaan iltapäivällä varattuna 71%, muissa kampuskirjastoissa 42-49%. Aleksandrian ja Minervan oppimiskeskusten lukupaikoista on iltapäivisin varattuna noin puolet. Aamuisin ja iltaisin vapaita lukupaikkoja löytyy paremmin.

Lukupaikkojen määrää on erilaisin järjestelyin lisätty kaikissa kirjaston toimipaikoissa vuosien 2015-2017 aikana. Kaisa-taloon saadaan jälleen lisää lukupaikkoja, kun seitsemännen kerroksen uudelleenjärjestelyt valmistuvat tänä keväänä. Uusia ratkaisuja mietitään parhaillaan myös Kumpulan kampuskirjastossa (ks. Kumpula 2018).

Kun pidät huolen, ettet laukullasi ja muilla tavaroillasi valtaa toisilta lukutilaa, etkä varaa lukupaikkaa yli puoleksi tunniksi poissa ollessasi, sinä voit omalta osaltasi vaikuttaa siihen, että lukupaikkoja riittää mahdollisimman monelle.

Tsekkaa nämä seuraavan kerran, kun Kaisa-talo on piukassa

Sekä tavallisia luku- ja työskentelypaikkoja että hiljaisia lukutiloja löytyy Kumpulan, Meilahden ja Viikin kampuskirjastoista, Aleksandrian ja Minervan oppimiskeskuksista, sekä Eduskunnan kirjastosta ja Kansalliskirjastosta. Tutustu, poikkea ja ihastu!

Lukurauhaa-kampanja Helsingin yliopiston kirjastossa