Suomen lasten metsäretkipäivä

Suomen lasten metsäretkipäivä on lasten oma retkijuhlapäivä!

Seuraavaa juhlapäivää vietetään keskiviikkona 12.5.2021. Jos poikkeustilanne jatkuu, kannustamme retkeilemään oman perheen, koululuokan tai muun pienen ryhmän kanssa noudattaen annettuja turvallisuussääntöjä. Jos et voi lähteä metsään, voit tehdä myös virtuaalisen metsäretken. Osallistu myös metsänsydän-haasteeseen sekä lasten ja nuorten laulusävellyskilpailuun!

Metsänsydän-haaste: Osallistu #metsänsydän -haasteeseen! Etsi tai tee metsänsydän ja jaa se somessa #metsänsydän #heartoftheforest @suomenlastenmetsäretkipäivä. Täytetään maailma metsänsydämillä!

Laulusävellyskilpailu: Inspiroidu metsässä ja osallistu laulusävellyskilpailuun! Metsäretkipäivä etsii tapahtumalle tunnuslaulua. Katso osallistumisesta lisätietoja täältä.

Virtuaalinen metsäretki: Tee virtuaalinen metsäretki! Klikkaa metsäretkipäivän youtube-kanava auki täältä ja valitse mieluinen retki. Löydät lisää virtuaalisia metsäretkiä Mieli ry:n sivuilta: Hyvän mielen metsäkävelyt.

Ideoita metsäretkiin: Löydät ideoita sivuiltamme sekä Mappa-materiaalinpankista!

Osallistu ulkoilun riemuun myös somessa. Jaa retkitunnelmat ja parhaat metsävinkit!
#metsäretkipäivä #suomenlastenmetsäretkipäivä

Löydät meidät Facebookista: www.facebook.com/suomenlastenmetsaretkipaiva/,

Instagramista ja Twitteristä @suomenlastenmetsäretkipäivä

Metsäretkipäivä järjestetään vuosittain toukokuussa viikolla 20. Suomen lasten metsäretkipäivän tavoitteena on antaa iloa ja ohjata lasta nauttimaan, tutkimaan ja oppimaan metsästä. Vie lapsi metsäretkelle! Suomen lasten metsäretkipäivää organisoi Helsingin yliopiston Kasvatustieteiden osaston biologian didaktiikan tutkimusryhmä.

TUTKI! NAUTI! OPI!

”Meillä on unelma. Unelmassa tuoksuu metsä. Sellainen, jonka notkelmissa helisee lasten ilo ja maistuu mustikka! Sellainen, jossa syvä sammaleen vihreys ja tuulessa huojuvien mäntypuiden humina kohtaa. Millaista onkaan kulkea metsässä ja pysähdellä! Ihmetellä. Miltä tuntuu puron vesi varpaissa, sadepisara olkapäällä tai auringon säde kasvoilla, kun on kuljettu tovi? Jos on kulkenut aamusumuisessa metsässä jossa kevätlintu laulaa, on ollut onnellinen.”