Suomen lasten metsäretkipäivä

Lasten oma retkijuhlapäivä!

Metsäretkipäivä järjestetään vuosittain toukokuussa. Suomen lasten metsäretkipäivän tavoitteena on antaa iloa ja ohjata lasta nauttimaan, tutkimaan ja oppimaan metsästä. Lähdetään lasten kanssa metsäretkelle! Suomen lasten metsäretkipäivää organisoi Helsingin yliopiston Kasvatustieteiden osaston biologian didaktiikan tutkimusryhmä.

       

Rakastu metsässäSuomen lasten metsäretkipäivä-juliste

Vuoden 2023 metsäretkipäivän teema oli ”Rakastu metsässä”.

Niin ihmiset, kuin metsätkin tarvitsevat rakkautta.

Rakkaus on tunteista suurin. Rakastumalla herää halu tehdä hyvää.

Rakastutaan siis metsässä!

Metsänsydän-haaste: Osallistu #metsänsydän -haasteeseen! Etsi tai tee metsänsydän ja jaa se somessa #metsänsydän #heartoftheforest @suomenlastenmetsäretkipäivä. Täytetään maailma metsänsydämillä!

 

Virtuaalinen metsäretki: Tee virtuaalinen metsäretki! Klikkaa metsäretkipäivän youtube-kanava auki täältä ja valitse mieluinen retki. Löydät lisää virtuaalisia metsäretkiä Mieli ry:n sivuilta: Hyvän mielen metsäkävelyt.

Ideoita metsäretkiin: Löydät ideoita sivuiltamme sekä Mappa-materiaalinpankista!

Osallistu ulkoilun riemuun myös somessa. Jaa retkitunnelmat ja parhaat metsävinkit!
#metsäretkipäivä #suomenlastenmetsäretkipäivä

Löydät meidät Facebookista: www.facebook.com/suomenlastenmetsaretkipaiva/,

Instagramista ja Twitteristä @suomenlastenmetsaretkipaiva

”Meillä on unelma. Unelmassa tuoksuu metsä. Sellainen, jonka notkelmissa helisee lasten ilo ja maistuu mustikka! Sellainen, jossa syvä sammaleen vihreys ja tuulessa huojuvien mäntypuiden humina kohtaa. Millaista onkaan kulkea metsässä ja pysähdellä! Ihmetellä. Miltä tuntuu puron vesi varpaissa, sadepisara olkapäällä tai auringon säde kasvoilla, kun on kuljettu tovi? Jos on kulkenut aamusumuisessa metsässä jossa kevätlintu laulaa, on ollut onnellinen.”