Suomen lasten metsäretkipäivä

Kiitos tämän vuoden metsäretkistä! 

Valtakunnallinen Suomen lasten metsäretkipäivä järjestettiin tänä keväänä 17.5.2018 yhdessä kansainvälisen Ulkoluokkapäivän kanssa!* Metsäretkiä ja ulkona oppimista voi järjestää ympäri vuoden, mutta tänä virallisena päivänä sinäkin voit päästä osaksi yhteisöllistä, arvokasta kokemusta. Viedään yhdessä lapsia nauttimaan suomalaisesta luonnosta ja annetaan heille ihania muistoja. Unelmamme on, että jokainen lapsi pääsee retkelle.

Suomen lasten metsäretkipäivän tarkoituksena on kannustaa kaikkia aikuisia, niin perheitä, lasten kanssa työskenteleviä kuin muitakin metsäretkistä kiinnostuneita viemään lapsia metsäretkille ja antaa ihmisille tietoa metsäretkeilyn tärkeydestä, mahdollisuuksista ja järjestämisestä. Vuonna 2018 Suomen lasten metsäretkipäivän rahoittajana toimii Suomen kulttuurirahaston Päijät-Hämeen rahasto. 

Metsäretkipäivä muistuttaa metsissä liikkumisen tärkeydestä ja on kunnianosoitus suomalaiselle metsäluonnolle. Ulkoluokkapäivä haluaa edistää oppimista ja leikkiä kaikkialla luokkahuoneen ulkopuolella, niin metsissä, puistoissa, koulujen pihoilla kuin järvien rannoilla. Tärkeintä on lähteä ulos!

Tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Osallistu ulkoilun riemuun myös somessa. Jaa retkitunnelmat ja parhaat metsävinkit!
#metsäretkipäivä
#suomenlastenmetsäretkipäivä
#yhdessäulos

Löydät meidät Facebookista: www.facebook.com/suomenlastenmetsaretkipaiva/

Jos haluat keskustella metsäretkistä, Facebookista löytyy myös aiheelle omistettu ryhmäsivu:  www.facebook.com/groups/suomenlastenmetsaretkipaiva/

”Meillä on unelma. Unelmassa tuoksuu metsä. Sellainen, jonka notkelmissa helisee lasten ilo ja maistuu mustikka! Sellainen, jossa syvä sammaleen vihreys ja tuulessa huojuvien mäntypuiden humina kohtaa. Millaista onkaan kulkea metsässä ja pysähdellä! Ihmetellä. Miltä tuntuu puron vesi varpaissa, sadepisara olkapäällä tai auringon säde kasvoilla, kun on kuljettu tovi? Jos on kulkenut aamusumuisessa metsässä jossa kevätlintu laulaa, on ollut onnellinen.”

*Suomen lasten metsäretkipäivää organisoi Helsingin yliopiston Kasvatustieteiden osaston biologian didaktiikan tutkimusryhmä. Ulkoluokkapäivää organisoi FEE Suomi.