Suomen lasten metsäretkipäivä

Ajankohtaista nyt:

Suomen lasten metsäretkipäivä

Suomen lasten metsäretkipäivän tarkoituksena on kannustaa kaikkia aikuisia, niin perheitä, lasten kanssa työskenteleviä kuin muitakin metsäretkistä kiinnostuneita viemään lapsia metsäretkille ja antaa ihmisille tietoa metsäretkeilyn tärkeydestä, mahdollisuuksista ja järjestämisestä.

Haluamme muistuttaa metsissä liikkumisen tärkeydestä, ja päivä on kunnianosoitus suomalaiselle metsäluonnolle. Ulkoluokkapäivä haluaa edistää oppimista ja leikkiä kaikkialla luokkahuoneen ulkopuolella, niin metsissä, puistoissa, koulujen pihoilla kuin järvien rannoilla. Tärkeintä on lähteä ulos!

 

 

Osallistu ulkoilun riemuun myös somessa. Jaa retkitunnelmat ja parhaat metsävinkit!
#metsäretkipäivä
#suomenlastenmetsäretkipäivä
#yhdessäulos

Löydät meidät Facebookista: www.facebook.com/suomenlastenmetsaretkipaiva/

Jos haluat keskustella metsäretkistä, Facebookista löytyy myös aiheelle omistettu ryhmä:  www.facebook.com/groups/suomenlastenmetsaretkipaiva/

”Meillä on unelma. Unelmassa tuoksuu metsä. Sellainen, jonka notkelmissa helisee lasten ilo ja maistuu mustikka! Sellainen, jossa syvä sammaleen vihreys ja tuulessa huojuvien mäntypuiden humina kohtaa. Millaista onkaan kulkea metsässä ja pysähdellä! Ihmetellä. Miltä tuntuu puron vesi varpaissa, sadepisara olkapäällä tai auringon säde kasvoilla, kun on kuljettu tovi? Jos on kulkenut aamusumuisessa metsässä jossa kevätlintu laulaa, on ollut onnellinen.”

*Suomen lasten metsäretkipäivää organisoi Helsingin yliopiston Kasvatustieteiden osaston biologian didaktiikan tutkimusryhmä. Ulkoluokkapäivää organisoi FEE Suomi.